Η έγνοια του Δημάρχου της Λεμεσού και τι καλείται να πληρώσει ο κοσμάκης.

Το δικό της τίμημα, ως ένα διεθνές επιχειρηματικό κέντρο παγκόσμιας εμβελείας, όπως έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια, πληρώνει η Λεμεσός λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και των οικονομικού χαρακτήρα κυρώσεων που η Ε.Ε. έχει επιβάλει στη Ρωσία.

Ως γνωστό, στη Λεμεσό, δραστηριοποιείται ένας εξαιρετικά μεγάλος αριθμός πολυεθνικών εταιρειών σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, με το ρωσικό, αλλά και το ουκρανικό στοιχείο, να είναι ιδιαίτερα έντονο. Την ίδια ώρα, οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι της πόλης, λόγω αυτής της κατάστασης, καλούνται να διαχειριστούν το αυξανόμενο κόστος ζωής, που πληρώνουν ως τίμημα, επειδή η πόλη τους είναι βάση πολυεθνικών εταιριών.

Τα ενοίκια, ακόμη και σε υποβαθμισμένες περιοχές παραμένουν στα ύψη, πολλά νοικοκυριά ζούνε κάτω απο το όριο της φτώχειας, οι άστεγοι αυξάνονται μέρα με τη μέρα, το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο σε σχέση με άλλες πόλεις του νησιού και για ψυχαγωγία; Αυτή περικλείεται σε μια Σαββατιάτικη έξοδο, ειδικότερα εάν έχει κάποιος παιδιά, αφού το κόστος των εκδηλώσεων αλλά ακόμη και μια επίσκεψη σε παιδότοπο έχει γίνει ασύμφορη.

Και όλα αυτά, ενώ η πολιτεία απλά αδιαφορεί για τους Ελληνοκύπριους κατοίκους της πόλης τους οποίους και υποβαθμίζει σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας αφού ο ρωσικής καταγωγής πλυθησμός είναι “αυτός που φέρνει τα ριάλια”.

Η εικόνα σήμερα

Με φόντο τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, και τις κυρώσεις να βρίσκονται σε ισχύ σε ότι αφορά τη Ρωσία, οι τοπικοί φορείς της πόλης άρχισαν να ανυσηχούν και βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική και ευρύτερη οικονομική ζωή της Λεμεσού, με ξεκάθαρο στόχο να περιοριστεί κατά το δυνατό περισσότερο ο αρνητικός αντίκτυπος που αναπόφευκτα δημιουργείται.  

Και ποιος είναι αυτός ο αντίκτυπος; Μη φύγουν οι Ρώσοι και μας αφήσουν χωρίς μία!

Αυτό έδειξε μέχρι στιγμής και η ανυσυχία του Δημάρχου της πόλης, Νίκου Νικολαίδη αφού η μοναδική του έγνοια, από ότι φαίνεται είναι να μη φύγουν οι Ρώσικες εταιρίες απο την πόλη! Και τότε; Τι θα “γίνουμε χωρίς βαρβάρους” που λέει και ο ποιητής.

Αυτός ο ευαίσθητος Δήμαρχος, τόνισε μάλιστα σε δηλώσεις του πως “έντονη είναι η αγωνία για την επόμενη μέρα, δεδομένου του γεγονός ότι η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει ρευστή και κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ξημερώσει το αύριο.” Τόνισε δε πως “υπάρχει εκ των πραγμάτων ανησυχία για το τι θα συμβεί με τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και πώς θα διαγραφεί το μέλλον αρκετών εταιρειών, οι οποίες, είτε είναι ρωσικών είτε ξένων συμφερόντων, αλλά έχουν σχέση με τη Ρωσία και την Ουκρανία”

Εμείς, να υπενθυμίσουμε σε αυτό τον τόσο ευαίσθητο Δήμαρχο, πως δεκάδες χιλιάδες Ελληνοκύπριοι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν επίσης, τι τους ξημερώνει το αύριο αφού οι πολιτικές τις οποίες ο ίδιος στηρίζει τους οδηγούν στην εξαθλίωση, μέρα με τη μέρα.

Ακόμη, να τον υπενθυμίσουμε πως, καλό είναι να δείξει πραγματικό ενδιαφέρον στους τόσους χιλιάδες εργαζόμενους Ελληνοκύπριους που εργάζονται σε μια μικρομεσαία επιχείσηση Ελληνοκυπριακών συμφερόντων αλλά ακόμη και αν “δεν έχουν τα ριάλια των Ρώσων” είναι και αυτοί κάτοικοι αυτής της πανέμορφης πόλης και απαιτούν ίσα δικαιώματα.

Και στο βάθος… Ευρωμπάσκετ 

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στον πολύπαθο Λεμεσιανό, μπήκε και το EuroBasket στη ζωή του και η πόλη ξεκίνησε να κινείται ήδη στον αστερισμό του. Σε απλά ελληνικά; Λόγω της τεράστιας αυτής διοργάνωσης, που θα φιλοξενήσει η Λεμεσός, ο κάτοκος αυτή της πόλης, ξεκίνησε να μετράει τα κουκιά του, αφού οι αυξήσεις – κόστος parking, καφές κοντά στα σημεία της διοργάνωσης κοκ προβλέπονται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΣΗΜΟ: ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2025!

«Είναι μεγάλη υπόθεση για την πόλη μας, καθότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση», υπέδειξε συναφώς ο Νίκος Νικολαΐδης και γέλασε και ο κάθε πικραμένος Λεμεσιανός, αφού θεωρεί πως μοναδική έγνοια του ευαίσθητου αυτού δήμαρχου είναι η κοπή της κορδέλας στην έναρξη του EuroBasket καθώς και οι Ρώσικες χορηγίες!

Σαφέστατα συγχαίρουμε την Ομοσπονδία για την επιτυχία της να φέρει στη Λεμεσό μια τέτοια διοργάνωση. Δική μας έγνοια όμως είναι το τι θα καλεστεί να πληρώσει ο Λεμεσιανός φορολογούμενος για όλα αυτά.