Η αντίδραση Προεδρικού για την απόφαση του Ανωτάτου

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις συνεργάτιδες του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι απόλυτα σεβαστή και τώρα εξαρτάται από τα επηρεαζόμενα προσωπα κατά πόσον επιθυμούν να προβούν στην οποιαδήποτε άλλη ενέργεια με βάση τα δικαιώματά τους», δήλωσε στο Kυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Ανωτάτου.

Παράλληλα, ο κ. Πελεκάνος είπε πως «το Ανώτατο, με βάση το σκεπτικό της απόφασης, δεν μπήκε στην ουσία των δικαιωμάτων των επηρεαζομένων προσώπων και κατ’ επέκταση στην ουσία της υπόθεσης».

«Είναι απόλυτα σεβαστή η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου», ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, προσθέτοντας πως “είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος ουσιαστικά τότε που έλαβε την απόφαση για να υπογράψει τον προϋπολογισμό επέλεξε να μη θέσει σε κίνδυνο την οικονομία του κράτους”.

«Ήταν βεβαίως προτεραιότητα να προχωρήσει ο προϋπολογισμός για να μην είναι το κράτος χωρίς προϋπολογισμό», πρόσθεσε ο Εκπρόσωπος, σημειώνοντας πως έπειτα από γνωμάτευση που έλαβε από τον Γενικό Εισαγγελέα για τις επιλογές που είχε, ο Πρόεδρος προχώρησε με την επιλογή του να υπογράψει τον προϋπολογισμό και να προσφύγει μέσω του άρθρου 139 στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ