Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απάντησε στις εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Γάζα

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απάντησε στις συνολικά τέσσερεις εκτοξεύσεις ρουκετών που σημειώθηκαν τα ξημερώματα από τη Γάζα προς την ισραηλινή παραλιακή πόλη Άσκελον και στη μεθόριο Ισραήλ-Γαζας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, επλήγησαν χθες βράδυ ένα εργοστάσιο οπλισμού της Χαμάς και ένα υπόγειο εργοστάσιο κατασκευής ρουκετών ύστερα από την εκτόξευση δυο ρουκετών – μιας κατά της πόλης Άσκελον, η οποία και κατερρίφθη από τον Σιδερένιο Θολό, και μιας δεύτερης που κατέπεσε σε ακατοίκητη περιοχή πλησίον της οριογραμμής Ισραήλ-Γάζας – περί τη 1 η ώρα τα ξημερώματα. Αργότερα τα ξημερώματα εκτοξεύθηκαν άλλες δυο ρουκέτες, οι οποίες και οι δυο κατέπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές της μεθορίου. Δεν αναφέρθηκαν ανθρώπινες απώλειες από αμφότερες τις πλευρές ούτε υλικές ζημιές από ισραηλινής πλευράς .

Καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη των εκτοξεύσεων.

Οι χθεσινοβραδινές εκτοξεύσεις σημειώθηκαν ύστερα από έναν μήνα ηρεμίας στη μεθόριο Ισραήλ-Γαζας και μόλις λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη.