Στην ΕΔΕΚ δεν ρίχνουν πια τα μαλλιά τους πίσω. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε πού τα ρίχνουν, αφού… μαλλιοτραβιούνται συνεχώς. 

  • Του Πολιτικάντη

Η ΕΔΕΚ ιδρύθηκε με «σοσιαλιστικούς» προσανατολισμούς. Πολλοί νέοι, εμφορούμενοι από σοσιαλιστικά και δημοκρατικά ιδεώδη, που δονούσαν τότε τις ψυχές των προοδευτικών ανθρώπων της Ευρώπης, προσέτρεξαν και εντάχθηκαν στις τάξεις της.
Η χαρισματική προσωπικότητα του ιδρυτή της ΕΔΕΚ, Βάσσου Λυσσαρίδη, παρείχε όλα τα εχέγγυα για να την καταστήσει ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα, με σοσιαλδημοκρατικές κατευθύνσεις, που θα προσέφερε μια ελπιδοφόρα πρόταση, εναλλακτική αυτών των δυο ακραίων κομματικών σχηματισμών. 

Δεν έφτανε όμως αυτό, αφού παρ΄όλες τις φιλότημες προσπάθειες του γιατρού, πάντα η ΕΔΕΚ είχε πρόβλημα στελεχών. ,”Για αλλού εμείς κινήσαμε και αλλού η ζωή μας πάει” ήτανε αφού εξ΄αρχής δεν υπήρξε ένας συγκροτημένος λόγος για το περιεχόμενο των «σοσιαλιστικών» προσανατολισμών του κόμματος, που αφορούσαν την ίδια την ιδεολογική του ταυτότητα.

Η ηγεσία του κόμματος επεδίωξε να προωθήσει τους «σοσιαλιστικούς» προσανατολισμούς του, με διασυνδέσεις με τυραννικά ολοκληρωτικά καθεστώτα, όπως εκείνα του Καντάφι της Λιβύης, του Άσαντ της Συρίας, του Φιντέλ Κάστρο της Κούβας  και του Κιμ Ιλ-Σουνγκ της Βόρειας Κορέας.  


Το κυριότερο όμως πρόβλημα της ΕΔΕΚ, το οποίο διαφαίνεται ακόμη και τώρα, είναι πως παρά το ότι λειτουργούσαν εξ΄αρχής συλλογικά κομματικά όργανα, η ΕΔΕΚ ήταν, από την ίδρυσή της, αρχηγικό κόμμα. Στα αρχηγικά κόμματα, τις αποφάσεις τις παίρνει ο αρχηγός και οι άλλοι ακολουθούν.

Κρητική βεντέτα θυμίζει η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ.

Με τους… Σιζοπουλάκηδες και τους Βαρναβάκηδες να ρίχνουν απανωτές μπαλωθιές οι μεν εναντίον των δε, ακομη και σήμερα, μια μέρα μετά τις εκλογές του Κινήματος, τις οποίες οι μισοί δεν αναγνωρίζουν τους άλλους μισούς!

Έχουν εκτοξευθεί εκατέρωθεν τόσες πολλές και βαριές κατηγορίες, που για τον μέσο ΕΔΕΚΙΤΗ, αυτό είναι προσβολή για την ιστορία του Κινήματος. Ο σπόρος της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος έχει ήδη φυτρώσει, με τις καταγγελίες για αλλοίωση του μητρώου μελών αλλά και για στημένο συνέδριο.

Πως ο ΕΔΕΚΤΙΗΣ να εμπιστευτεί τον αλλαζονικό Σιζόπουλο; Πως ο νέος ψηφοφόρος θα εμπιστευτεί ένα Κίνημα που ίδρυσε Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Σωτηρία και την Αναδιοργάνωση του (!!!);

Αυτή τη στιγμή, το Κίνημα που κράτησε στους ώμους του για δεκαετίες ολόκληρες ο Γιατρός, κάπου χάθηκε στον δρόμο.

Στην ΕΔΕΚ δεν ρίχνουν πια τα μαλλιά τους πίσω. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε πού τα ρίχνουν, αφού… μαλλιοτραβιούνται συνεχώς. Ο Σιζόπουλος διατείνεται ότι έκανε επιτυχημένο… μπότοξ στην ΕΔΕΚ, για να την κάνει πιο ευπαρουσίαστη, ενώ οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι την έκανε αποκρουστική και αγνώριστη.

Όμως, κακά τα ψέματα. Ευθύνες φέρουν όλοι για το κατάντημα της ΕΔΕΚ. Γιατί πολύ απλά, εχθρός της δεν είναι κάποιο άλλο κόμμα αλλά η άσχημη πλευρά του εαυτού της, το προσωπικό γόητρο και οι ατομικές ατζέντες.