Η Πρόεδρος της Βουλής συζήτησε με επηρεαζόμενους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων αίτημα για οικονομική στήριξη

Εκλογή νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Βουλή των Αντιπροσώπων, Λευκωσία, Κύπρος Η νέα Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου και ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ Αδάμος Αδάμου. // Election of the new President of the House of Representatives House of Representatives, Lefkosia, Cyprus The new President of the House of Representatives Ms Annita Demetriou and the outgoing President of the House of Representatives, Dr Adamos Adamou.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου πραγματοποίησε την Τρίτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Κέντρων Διασκέδασης, τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Εκδηλώσεων και εκπρόσωπο της εργοδοτικής οργάνωσης ΟΕΒ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, η Πρόεδρος ενημερώθηκε τόσο για το οικονομικό πλήγμα που επέφεραν τα μέτρα που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση της πανδημίας COVID-19 στα μέλη των συνδέσμων, όσο και για τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι ίδιοι αναφορικά με την ικανοποίηση του αιτήματός τους για παροχή οικονομικής στήριξης για ολόκληρη την περίοδο κατά την οποία οι εν λόγω επιχειρήσεις παρέμειναν εκτός λειτουργίας.

Η Πρόεδρος της Βουλής, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή της στο αίτημα όλων των συνδέσμων, διαβεβαίωσε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα συνδράμει με κάθε δυνατή πρωτοβουλία για προώθηση του αιτήματος και εξέτασή του από το αρμόδιο Υπουργείο.

Προστίθεται ότι η αντιπροσωπεία ενημέρωσε την Πρόεδρο της Βουλής για το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί από την εκτελεστική εξουσία, το οποίο προνοεί, μεταξύ άλλων, για τον διαχωρισμό των υποστατικών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης και της διασκέδασης σε κατηγορίες και καθορίζει τις ώρες λειτουργίας τους, καθώς και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. 

Η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε την ανάγκη άμεσης κατάθεσης του νομοσχεδίου αι κατ’ επέκταση συζήτησής του στην καθ’ ύλην αρμόδια επιτροπή, τονίζοντας παράλληλα ότι πολιτικές και νομοθετικές ρυθμίσεις που ενισχύουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον κλάδο της εστίασης και ψυχαγωγίας πρέπει να τυγχάνουν κάθε δυνατής στήριξης.