Η Σιρίν Αμπού Άκλε σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό, λέει το τελικό πόρισμα της Παλαιστινιακής Γενικής Εισαγγελίας

Η Γενική Εισαγγελία της Παλαιστινιακής Αρχής ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Ραμάλα τα αποτελέσματα της έρευνας σχετικά με τις συνθήκες που οδήγησαν στον πυροβολισμό και στον θάνατο της ανταποκρίτριας του δικτύου Al Jazeera στην Δυτική Όχθη, Σιρίν Αμπού Άκλε. Σύμφωνα με το πόρισμα, η Αμπού Άκλε έχασε τη ζωή της από πυρά του ισραηλινού στρατού που διεξήγαγαν επιχείρηση στην πόλη Τζιενίν της βόρειας Δυτικής Όχθης.

Συγκεκριμένα, στο πόρισμα αναφέρεται ότι η δημοσιογράφος πυροβολήθηκε από τους ισραηλινούς στρατιώτες ενώ προσπαθούσε να διαφύγει. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Παλαιστινιακής Αρχής ανέφερε ότι «η στρατιωτική δύναμη απείχε 200 μέτρα από την δημοσιογράφο και ότι δεν μεσολαβούσε κάποιο φυσικό εμπόδιο που να μειώνει το εύρος της όρασης των στρατιωτών».

«Στο σημείο βρισκόταν συνολικά τέσσερεις δημοσιογράφοι με την ένδειξη Press και η στρατιωτική δύναμη που επιχειρούσε εκεί δεν τους διέταξε να απομακρυνθούν», πρόσθεσε. «Στη συνέχεια οι στρατιώτες άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος των δημοσιογράφων απροειδοποίητα. Οι στρατιώτες, ευρισκόμενοι στο μέσο του δρόμου πυροβόλησαν με ευθεία βολή την Σιρίν Αμπού Άκλε στο πίσω αριστερό τμήμα του κεφαλιού. Η ιατροδικαστική έκθεσε τονίζει ότι η βολή και το τραύμα του κρανίου αποδεικνύουν ότι το θύμα βρισκόταν εν κινήσει προσπαθώντας να ξεφύγει από τα πυρά».