Θα βλέπουμε αεροπορικά ταξίδια, μόνο στο όνειρο μας!

Το ρεύμα αυξήθηκε, η βενζίνη επίσης και έτσι όπως πάμε με το αυξητικό ράλι τιμών, θα αναγκαστούμε να κάνουμε λιγότερα αεροπορικά ταξίδια, αφού, το αεροπορικό εισητήριο, κοστίζει πολύ περισσότερο απο ότι είχαμε συνηθίσει.

Και αυτό γιατί – όπως δείχνουν τα αποτελέσματα σχετικής έκθεσης της ICCT- οι εταιρίες, πρέπει να συμμορφωθούν στις μειώσεις ρύπων και να χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα – φιλικά προς το περιβάλλον, που είναι και ο παγκόσμιος στόχος για το κλίμα.

Ωστόσο αυτά, είναι ακριβότερα και το κόστος θα καλεστεί να το πληρώσει, φυσικά, ο καταναλωτής

Η έκθεση από την ICCT προτείνει κυβερνητικές πολιτικές, που θα ενθαρρύνουν την χρήση τους μέσω φοροαπαλλαγών και άλλων κινήτρων. Επίσης, προτείνει να γίνουν τα παραδοσιακά καύσιμα πιο ακριβά. Σε κάθε περίπτωση, οι αεροπορικές θα μετακυλίσουν ένα μέρος του κόστους στους επιβάτες.

Το πιο επιθετικό σενάριο οδηγεί σε μείωση 7% στην επιβατική κίνηση και σε αύξηση των τιμών των εισιτηρίων κατά 22% μέχρι το 2050, ενώ οι τιμές των καυσίμων στο ίδιο διάστημα θα αυξηθούν κατά 70%. Ακόμη όμως και κατά το σενάριο αυτό, η βιομηχανία θα συμβαδίζει με την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη κατά 1,73 βαθμούς Κελσίου, υψηλότερα δηλαδή από τον στόχο της Συμφωνίας των Παρισίων.