«θα πηδήξω απο τον όροφο, κάτω» – Κραυγή απόγνωσης απο ευάλωτο συμπολίτη μας – «Το γραφείο Ευημερίας, παιριπαίζει μας»

Απίστευτες αθλιότητες καταγγέλει οικογένεια συμπολιτών μας, απο μέρους του Γραφείου Ευημερίας, στη Λεμεσό – “Θα πηδήξω απο τον όροφο του Hostel που με έβαλαν”.

Την άμεση επέμβαση και λύση του προβλήματος ζητάει 45χρονος συμπατριώτης μας, ο οποίος εδώ και 2 βδομάδες, περνάει ένα Γολγοθά αφού – όπως καταγγέλει ο ίδιος “Το γραφείο Ευημερίας περιπαίζει μας”. Έφτασε μάλιστα στο σημείο, σήμερα το μεσημέρι, να απειλεί πως θα πέσει απο την ταράτσα με αίσιο όμως τέλος χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμοτέρων.

Ο 45χρονος συμπατριώτης μας, ζούσε σε τροχόσπιτο στην περιοχή της Λευκωσίας, μαζί με τη γυναίκα και τα 3 ανήλικα παιδιά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Έβαλαν 17 και 15 ετών κορίτσια, να συγκατοικήσουν με 15 αλλοδαπούς, αγνώστου προελεύσεως – Φοβόμαστε να βγούμε απο το δωμάτιο

Έπειτα και την παρέμβαση του Κινήματος ΕνΕργώ, το Γραφείο Ευημερίας, μετέφερε όλη την οικογένεια , σε hostel – μέχρι να “βρουν σπίτι” όπως τους είπαν. Ο 45χρονος, βρήκε σπίτι και σήμερα θα πήγαιναν να υπογράψουν συμβόλαιο – και για αυτό το λόγο, ενημέρωσε τον αρμόδιο λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας, απο την Παρασκευή. Ο λειτουργός, τον ενημερώσε με τη σειρά του, ότι έπρεπε να περάσει απο το Γραφείο Ευημερίας, “απο Δευτέρας” μαζί με την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, ώστε να διευθετήσουν κάποια ζητήματα.

Όπως καταγγέλει ο ίδιος, σήμερα Δευτέρα, ο συμπατριώτης μας, πήγε στο γραφείο Ευημερίας, όπως του είπαν, ώστε να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για την ενοικίαση του σπιτιού όπου και αντιλήφθηκαν ότι και οι 4 λειτουργοί λείπουν απο το γραφείο! Όπως μάλιστα του ενημέρωσε ο φύλακας, κάποιοι απουσιάζουν με άδεια ασθενείας. Το αποτέλεσμα ήταν να μην προχωρήσει στην ενοικίαση του σπιτιού, αφού η ιδιοκτήτρια θεώρησε ότι κάποιος την .. κοροιδεύει.

Γιατί απείλησε να πέσει απο την ταράτσα

“Έφτασα στο αμήν. Σπάσαν τα νεύρα μου. Το Γραφείο Ευημερίας παιριπαίζει μας. Έχω τις κόρες μου με όλους τους αλλοδαπούς εδώ μέσα και μέσα στο μπάνιο μπαίνουν 40 μονοστέφανοι με τόσα μικρόβια. Έφυγα απο το τροχόσπιτο για να ξαπλώνω σε κρεβάτι και πάλι πέφτω χαμέ. 2 βδομάδες τρώω ρύζι και μακαρόνια” αναφέρει ο ίδιος.

Μάλιστα, το γραφείο ευημερίας του είχε δώσει 200€ πριν 3 βδομάδες (βάση του άρθρου 11) για να μπορέσει να ζήσει η 5μελής οικογένεια αλλά δυστυχώς δεν έμεινε ούτε σεντ. Σήμερα, έπρεπε να δώσει 3 ευρώ για να βάλουν γκάζι αλλά “Εγώ δαμέ εν βαστώ να πάρω τα βασικά και μου ζήτησαν 3 ευρώ για το γκάζι. Γιατί το γραφείο ευημερίας μας εξευτελίζει έτσι; Εν έχουν ψυσιή;”

Ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας, επικοινώνησε και με το Προεδρικό, σε μια προσπάθεια του να λυθεί το πρόβλημα , όπου και τον ενημέρωσαν πως “Θα δούμε ώσπου εν η αίτηση σου και θα ενημερώσω”. “Το ίδιο πράγμα μου είπαν και τα Χριστούγεννα. Ούλλοι παιριπαίζουν μας” ανάφερε.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Εκπρόσωπο του Κινήματος ΕνΕργώ, Λευτέρη Γεωργίου, μας τόνισε “Το Γραφείο Ευημερίας, δυστυχώς, για άλλη μια φορά δείχνει να αδιαφορεί μπροστά στα προβλήματα των συμπολιτών μας. Μα που είναι το ανθρώπινο πρόσωπο του Υφυπουργείου Πρόνοιας; Η Αναστασία Ανθούση, που είναι; Κρύβεται πίσω απο ένα γραφείο και φέρει απλά τον τίτλο της Υφυπουργού Πρόνοιας. Μα ποιας Πρόνοιας;;” καταλήγει ο Λευτέρης Γεωργίου.

Ο άτυχος συμπατριώτης μας, απλά ζητάει απο το Γραφείο Ευημερίας να δείξει λίγο ενδιαφέρον. “Εν είμαι σκουπίδι τιζια χώνουν με κάτω που το χαλί” κατέληξε

Το NewsfeedCy επικοινώνησε με το Υφυπουργείο Πρόνοιας και συγκεκριμένα με την ίδια την Υφυπουργό, Αναστασία Ανθούση, όπου και μας διαβεβαίωσε ότι θα κοιτάξει το θέμα άμεσα, ώστε να εξευρευθεί μια λύση για την ταλαιπωρημένη οικογένεια.