Θετική και η Άντρη στον κορωνοϊό – Στο Προεδρικό σε καραντίνα ο Πρόεδρος

Με την νόσο COVID-19 νοσεί το Προεδρικό ζεύγος, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Μάριο Πελεκάνο. Σε δηλώσεις του σε μεσημβρινή εκπομπή ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, ο κύριος Πελεκάνος ανέφερε ότι πριν από μερικές ημέρες διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό η Πρώτη Κυρία Άντρη Αναστασιάδη και ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τέθηκε σε αυτοπεριορισμό στο Προεδρικό Μέγαρο.

Νωρίτερα, σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι:

“Ακολουθώντας τα ισχύοντα ιατρικά πρωτόκολλα, ο Νίκος Αναστασιάδης είναι υποχρεωμένος να απέχει από τις υποχρεώσεις του, γεγονός για το οποίο, όπως είπε, λυπάται ιδιαιτέρως. 

Ο Πρόεδρος έχει ήπια συμπτωματολογία, με την κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως πολύ καλή.”

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος ερωτηθείσα κατά πόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει από που κόλλησε τον ιό, απάντησε ότι γνωρίζει και πως είναι από το οικογενειακό του περιβάλλον.

Η κ. Παρισσινού ανέφερε ότι ενημερώνονται οι επαφές που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τις τελευταίες ώρες.

Ο Νίκος Αναστασιάδης είπε, θα ακολουθήσει κατά γράμμα τα ιατρικά πρωτόκολλα και ως εκ τούτου δεν θα συμμετέχει στις προγραμματισμένες δραστηριότητες του. Στις εκδηλώσεις που σχετίζονται με την μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής θα εκπροσωπηθεί από τους Κυριάκο Κούσιο και Κωνσταντίνο Πετρίδη αντίστοιχα.