Θρίλερ στην Πάτρα: Όλα δείχνουν ανθρωποκτονία- «Ασφυκτικός θάνατος για Μαλένα – Ίριδα»

Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας. Την Πέμπτη κλήθηκε αιφνίδια στη ΓΑΔΑ ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος κατέθεσε πάνω από έξι ώρες. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται τα πορίσματα για τους θανάτους και των άλλων παιδιών, τα οποία, όπως όλα δείχνουν, «δείχνουν» ανθρωποκτονία. Τι κατέθεσε στις Αρχές η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Εντός των ημερών αναμένονται τα πορίσματα της Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη που «έφυγαν» από τη ζωή πριν την αδελφούλα τους, Τζωρτζίνα. Όπως όλα δείχνουν και αυτοί οι θάνατοι οφείλονται σε ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, οι ιατροδικαστές Καρακούκης και Καλογριάς που έχουν στα χέρια τους τα πορίσματα για τους θανάτους των δύο αδικοχαμένων παιδιών, έχουν ήδη καταλήξει στην αιτία του ασφυκτικού θανάτου. Η Μαλένα κατέληξε στο Παίδων, όπου βρισκόταν μαζί της μόνο η Ρούλα Πισπιρίγκου ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, Ρούλα και Δήμητρα βρήκαν νεκρή την Ιριδα στην κούνια της.

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανέφερε για το ενδεχόμενο του ασφυκτικού θανάτου: «Η κενοτοπιώδης εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων μπορεί να προκληθεί από τρεις κυρίους τρόπους σε αυτήν την ηλικία: Πρώτον, από το μεταβολικό σύνδρομο, δεύτερον, απο τοξική αντίδραση και τρίτον απο ασφυξία.Στη Μαλένα και το μεταβολικό σύνδρομο αποκλείεται γιατί δεν υπάρχουν τέτοια ευρήματα, αλλά κατά δεύτερο λόγο και η τοξική αντίδραση, άρα το μόνο που μένει είναι ο ασφυκτικός θάνατος».

Το σενάριο της χορήγησης κεταμίνης ή άλλης ουσίας έχει οριστικά αποκλειστεί στις περιπτώσεις των άλλων δύο παιδιών, καθώς οι τοξικολογικές εξετάσεις τους βγήκαν καθαρές.

Όποιος έκοψε το νήμα της ζωής των δύο κοριτσιών, το έκανε με βασανιστικό τρόπο, φράζοντας τις αναπνευστικές διόδους. Άλλωστε οι αμυχές στη μύτη και το στόμα των κοριτσιών φαινεται πως «μιλούσαν».

«Η περιοχή των τραυμάτων στις συγκεκριμένες περιπτώσεις έχει πολύ σημασία, γιατί τα τραύματα και στις δύο περιπτώσεις είναι στις ανατομικές περιοχές των έξω στομίων. Με απλά λόγια, όταν κλείσουμε μύτη και στόμα, τέτοια τραύματα θα προκαλέσουμε», επισημαίνει ο Γρηγόρης Λέων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Star και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα η οποία κατέθετε περισσότερες από πέντε ώρες σε κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών που μετέβει στην Πάτρα, φαίνεται πως μίλησε για εγκληματική ενέργεια και υποστήριξε πως η αγενεσία φλεβόκομβου δεν ήταν αιτία θανάτου, αλλά εύρημα. Αιτία θανάτου για την Ίριδα ήταν το πνευμονικό οίδημα.

Άλλωστε ήταν εκείνη που λίγα 24ωρα μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας με δύο επιστολές της είχε ζητήσει απο την εισαγγελία συνδυαστική έρευνα για τον χαμό των παιδιών.

Πάντως, το τελικό πόρισμά των δύο ιατροδικαστών θα παραδοθεί στις Αρχές μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ φαίνεται πως θα ανοίξει ένας νέος κυκλος καταθέσεων.

Πηγή Star.gr