Ιορδανοί και Σύριοι σφάζονται στις γειτονιές μας και το Κράτος παραμένει θεατής – Στο κελί ο 21χρονος για την απόπειρα φόνου στην παλιά Λευκωσία

Οι πολίτες αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια μια διαρκώς διογκούμενη και όλο και πιο σκληρή εγκληματικότητα αλλοδαπών. Στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν ότι το ποσοστό των εγκληματιών από περιβάλλον αλλοδαπών είναι πολλαπλάσιο εκείνου του εγχώριου πληθυσμού.

Υπό κράτηση , με δικαστικό διάταγμα τέθηκε σήμερα Δευτέρα ο 21χρονος Σύριος ύποπτος για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε χθες στη Λευκωσία με θύμα 32χρονο Ιορδανό.

Αστυνομική ανακοίνωση αναφέρει ότι ο ύποπτος, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες από μέλη της Αστυνομίας που είχαν σπεύσει στη σκηνή της απόπειρας φόνου, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα κράτησης του διάρκειας οκτώ ημερών, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων.

Η απόπειρα φόνου διαπράχθηκε γύρω στις 2.00 μετά το μεσημέρι της Κυριακής, σε πολυκατοικία στη Λευκωσία. Μέλη της Αστυνομίας που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν σε διάδρομο της πολυκατοικίας έναν άντρα ηλικίας 32 ετών, που έφερε τραύμα στην ωμοπλάτη ο οποίος φέρεται να ανάφερε στους αστυνομικούς ότι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 21χρονο ύποπτο, ο οποίος επίσης βρισκόταν στο σημείο.

Τα μέλη της Αστυνομίας συνόδευσαν τους δύο άντρες εξωτερικά της πολυκατοικίας, όπου ο 21χρονος φέρεται να επιτέθηκε και να κλώτσησε τον 32χρονο στην πλάτη. Αμέσως αυτός συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και με δικαστικό ένταλμα, για σκοπούς διερεύνησης υπόθεσης απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, τραυματισμού, επίθεσης, και κατοχής και μεταφοράς επιθετικού οργάνου.

Ο 32χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε στην ωμοπλάτη τραύμα δύο εκατοστών περίπου, το οποίο προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έλαβε εξιτήριο.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας συνεχίζει τις εξετάσεις.