“Κανένας λόγος πανικού” λένε οι αρμόδιοι, για το σεισμό χθες στην Κύπρο αλλά.. “υπάρχουν μεγάλα ρήγματα…”

Aισθητή σεισμική δόνηση σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης με επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάφου στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου Πάφου – Μανδριών.

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κύπρο, ενώ έντονα  αισθητός ήταν στις επαρχίες Πάφου και Λεμεσού, και ελαφρά αισθητός στην επαρχίες Λευκωσίας, Κερύνειας, Λάρνακας και Αμμοχώστου. Έγινε επίσης αντιληπτός στο Λίβανο, το Ισραήλ και τη Νότια Τουρκία.

Για τον μετασεισμό που ακολούθησε μετά τα 4,7 Ρίχτερ έκανε αναφορά σε δηλώσεις του στην εκπομπή Αlpha Καλημέρα, ο Διευθυντής του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, Χριστόδουλος Χατζηγεωργίου.

“Είχαμε έναν προσεισμό στις 10:05 της τάξης των 2,7 ρίχτερ, ακολούθησε σεισμός με 4,7 Ρίχτερ στις 22:11 και ένας αισθητός μετασεισμός στις 11:07 με 3,9 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 20 χιλιόμετρα και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάρου”. 

Σημείωσε πως καθημερινά καταγράφονται ένα με δυο μικρούς μη αισθητούς σεισμούς. 

“Είναι κάτι φυσιολογικό, είμαστε σε σεισμογενή περιοχή, έχουμε αρκετά ενεργά ρήγματα που είναι αναμενόμενο να έχουμε σεισμούς. Να μην υπάρχει πανικός, υπάρχουν μεγάλα ρήγματα που μπορεί να δώσουν σεισμούς, το πότε θα ενεργοποιηθούν φυσικά δεν το γνωρίζουμε”.