Καναδάς: Γνωστός ηθοποιός δολοφόνησε τη μητέρα του – Δεν ήθελε να τον δει να σκοτώνει τον Τριντό!

Την καταδίκη του για τη δολοφονία της μητέρα του, περιμένει ο 24χρονος ηθοποιός, Ryan Grantham ο οποίος σκότωσε την 64χρονη μητέρα του, Barbara Waite, «για να τη σώσει» από το να δει να υλοποιείται το σχέδιο δολοφονίας εναντίον του Καναδού πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό.

Αφού πυροβόλησε την Waite στο πίσω μέρος του κεφαλιού της καθώς έπαιζε πιάνο στις 31 Μαρτίου 2020, ο Grantham κάλυψε το σώμα της με ένα σεντόνι και τοποθέτησε γύρω της ροζάρια και κεριά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το CBC, αποθήκευσε τρία όπλα, πυρομαχικά και 12 βόμβες μολότοφ στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το Rideau Cottage στην Οτάβα.

Ο 24χρονος σκόπευε να ταξιδέψει περισσότερες από 50 ώρες για να σκοτώσει τον Τριντό, προτού αλλάξει γνώμη και εξετάσει να διαπράξει «μια πράξη μαζικής βίας», στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, το οποίο είχε εγκαταλείψει.

Παραδόθηκε στην αστυνομία του Βανκούβερ πριν βλάψει κάποιον άλλο και δήλωσε ένοχος τον Μάρτιο για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού.

Η ακροαματική διαδικασία για την καταδίκη του ολοκληρώθηκε την Τετάρτη, αν και ο δικαστής δεν έχει ακόμη ανακοινώσει την ποινή φυλάκισης. Οι εισαγγελείς ζήτησαν να εκτίσει τουλάχιστον 17 έως 18 χρόνια πριν εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφυλάκισής του με αναστολή.

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι πράξεις του Grantham είχαν «κάτι διαφορετικό από αλτρουισμό». «Προσπαθούσε να σώσει τη μητέρα του από κάτι που επρόκειτο να κάνει» δήλωσε η εισαγγελέας Michaela Donnelly, που χαρακτήρισε την δολοφονία «ως σπαρακτική παραβίαση εμπιστοσύνης».

«Η Barbara Waite αγαπούσε πολύ τον γιο της, ήταν άριστος γονιός και κατά τη γνώμη της δεν είχε κανέναν λόγο να τον φοβάται» είπε.

newsbomb