Καταζητούμενος ξανά ο Κυριάκος Κυριάκου

Ασταμάτητος φαίνεται πως είναι ο διαβόητος Κυριάκος Κυριάκου, ο οποίος εξαπατά για χρόνια πολίτες παριστάνοντας μεταξύ άλλων τον ηθοποιό, τον εκπρόσωπο του Λάκη Λαζόπουλου, ως επίσης και τον φίλο του γνωστού ηθοποιού, Κωστάκη Κωνσταντίνου. Ο Κυριάκου, που συνεχίζει ανενόχλητος τη δράση του, χτύπησε σε άλλες τρεις περιπτώσεις, με την Αστυνομία να δίνει για πολλοστή φορά τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Αυτή τη φορά, εναντίον του 50χρονου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με τρεις διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Οι τρεις υποθέσεις διαπράχθηκαν στην επαρχία Λάρνακας, μεταξύ 20ης Μαΐου 2022 και 20ης Ιουνίου 2022. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία στις 20 Μαΐου, ο 50χρονος φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό από πρόσωπο, στο οποίο παρουσιάστηκε ως παραγωγός κινηματογραφικής ταινίας.

Στις 18 Ιουνίου, φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό από ηλικιωμένο, προσποιούμενος συγγενικό του πρόσωπο.

Επίσης, στις 20 Ιουνίου, φέρεται να απέσπασε χρηματικό ποσό από παραπονούμενο, προσποιούμενος ότι είχε άρρωστο παιδί.
Τα μόνα στοιχεία που υπάρχουν για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και είναι αληθινά, είναι μόνο το ονοματεπώνυμο, η ηλικία και μια φωτογραφία του. Απ’ εκεί πέρα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία που χτυπά, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα έκανε την εμφάνισή του σε διάφορες περιοχές ανά το παγκύπριο. Ενδεχομένως να επιλέγει την συγκεκριμένη τακτική για να περιορίσει τις πιθανότητες να συναντηθεί με κάποιο πρόσωπο που προσπάθησε να εξαπατήσει στο παρελθόν, αλλά και για να μην γνωρίζει η Αστυνομία που μπορεί να τον εντοπίσει.

Με βάση τα όσα κατήγγειλαν πολίτες σε δημοσιεύσεις τους, στο παρελθόν, ο 50χρονος προσπαθούσε να τους ξεγελάσει με την μέθοδο της πειθούς. Όπως ανέφεραν, γνώριζε αρκετά στοιχεία για τους ανθρώπους τους οποίους επικαλείτο ότι συνεργαζόταν, μη αφήνοντάς τους περιθώρια, να μην τον πιστέψουν. Ουσιαστικά είναι ένας καλός… ηθοποιός, ο οποίος χτυπά με συγκεκριμένο πλάνο.

Είναι γι’ αυτό που πολλοί ανυποψίαστοι πολίτες, έπεσαν θύματα του και κατάφερε είτε να τους αποσπάσει χρήματα, είτε φαγητό και άλλα.

Ο Λαζόπουλος, ο Σεφερλής και ο γιος της Ευσταθίου

Ο τρόπος δράσης του, κινείται σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο, αφού στο παρελθόν είχε καταπιαστεί από διάφορες σειρές ή εκπομπές που λάτρευε ο κόσμος και βρίσκονταν στην επικαιρότητα, για να εξαπατήσει τους πολίτες.

Όπως καταγγέλλουν αρκετοί μέσω των αναρτήσεων τους, άνθρωποι που τον συνάντησαν, ο 50χρονος τους είχε παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος του Λάκη Λαζόπουλου για το Αλ Τσαντίρι Νιουζ ή του Μάρκου Σεφερλή.

Επίσης, σε ανάρτησή της, η ηθοποιός Έλενα Ευσταθίου είχε αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δήλωσε πριν πέντε χρόνια ότι είναι γιος της και κατάφερε να αποσπάσει 50 ευρώ από συνταξιούχο γυναίκα, η οποία κατοικούσε κοντά στο πατρικό της ηθοποιού στη Λεμεσό.

Η πιτσαρία, η Χριστίνα Αρτεμίου και ο… σειράς

Ένας άλλος γνωστός ηθοποιός, ο Κωστάκης Κωνσταντίνου, απαντώντας σε ανάρτηση πολίτη που ενημέρωνε για την δράση του συγκεκριμένου ανθρώπου, ανέφερε ότι πριν κάποια χρόνια τον είχε ενημερώσει ιδιοκτήτης γνωστής πιτσαρίας στη Λεμεσό, ότι ο Κυριάκος Κυριάκου παρουσιαζόταν ως φίλος του και έτρωγε δωρεάν.

Επίσης, σε άλλη περίπτωση, όπως αναφέρει γυναίκα που τον συνάντησε, της είχε παρουσιαστεί ως συνεργάτης της Χριστιάνας Αρτεμίου, με την οποία γράφουν μαζί δουλειές, ενώ της είπε μάλιστα πως δεν λέγεται Χριστιάνα, αλλά Χριστίνα και άλλαξε το όνομά της στην πορεία του χρόνου.

Μέχρι και πρόσωπο που γνώριζε από τον στρατό χρησιμοποίησε για να αποσπάσει χρήματα, αφού μετέβη στο χωριό ενός ανθρώπου που ήταν μαζί στον στρατό και έλεγε ότι ήταν φίλος του, στους χωριανούς και χρειαζόταν χρήματα.

Μία καταδίκη με… αναστολή

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρότι ο Κυριάκος Κυριάκου έχει απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Κύπρο την τελευταία δεκαετία, εντούτοις κουβαλά στην πλάτη του, μόλις μία καταδίκη.

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή από την Αστυνομία, το συγκεκριμένο πρόσωπο, καταδικάστηκε το 2019, από το Δικαστήριο Λεμεσού, για υπόθεση εισόδου σε οικία για σκοπό κακουργήματος, η οποία είχε διαπραχθεί το 2014, στα Κάτω Πολεμίδια.

Το Δικαστήριο στην απόφασή του, επέβαλε στον Κυριάκου, ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή για τρία χρόνια. Δηλαδή, εάν διέπραττε το ίδιο αδίκημα εντός τριών χρόνων, το Δικαστήριο θα ενεργοποιούσε την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε, ενώ παράλληλα θα μπορούσε να του επιβάλει επιπρόσθετη ποινή για το νέο αδίκημα που διέπραξε.

Πάντως, μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού ο 50χρονος κυκλοφορεί ελεύθερος και συνεχίζει με διάφορα τεχνάσματα να εξαπατά τους πολίτες.