Κυπριακό, ενέργεια, Ουκρανία στην ατζέντα συνάντησης Κασουλίδη-Ντι Μάιο στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουΐτζι Ντι Μάιο, θα έχει σήμερα στη Ρώμη ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη εργασίας στην ιταλική πρωτεύουσα. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις, θέματα ενέργειας και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών οι δυο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο Υπουργείων Εξωτερικών υπό τη μορφή γεύματος εργασίας.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων των δύο Υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, η ανασκόπηση των διμερών σχέσεων και η εξέταση τρόπων περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, το Κυπριακό, θέματα ενέργειας, η κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της ρωσικής εισβολής στη χώρα και η αξιολόγηση της συντονισμένης αντίδρασης της ΕΕ, καθώς και άλλα τρέχοντα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τη Δευτέρα ο κ. Κασουλίδης συναντήθηκε στη Ρώμη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΝΙ, Claudio Descalzi. Συζήτησαν για θέματα που σχετίζονται με την ενέργεια με έμφαση στη στενή συνεργασία με την ENI και τις συνεχιζόμενες δραστηριότητές της στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Επίσης χθες ο Υπουργός Εξωτερικών είχε πρόγευμα εργασίας με τους Πρέσβεις των χωρών που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο με έδρα τη Ρώμη.