Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες συμετείχαν το Σάββατο σε διεθνή μίτινγκ

Δεκατέσσερις αθλητές και αθλήτριες της Κύπρου βρήκαν την ευκαιρία για να ταξιδέψουν σε Βέλγιο και Αυστρία, και να λάβουν μέρος το Σάββατο (16/7/22) σε διεθνή μίτινγκ, τα οποία ανήκουν στις χαμηλές κατηγορίες F, που δεν προσφέρουν και σημαντικούς βαθμούς στην κατάταξη.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, από τα εννέα (9) παιδιά που ταξίδεψαν στην πόλη Νινόβ του Βελγίου και τα πέντε (5) στην πόλη Γκρατς της Αυστρίας, μόνο η Καλυψώ Σταύρου πέτυχε νέα ατομική επίδοση, στα 400μ. με εμπόδια, με 59.88.

Στην Αυστρία, επίσης, η Μαριάννα Πισιάρα έκανε τρεις κούρσες (δύο στα 100μ. και μία στα 200μ.), τρέχοντας πολύ κοντά στην ατομική της επίδοση στα 200μ., με 24.48 (έχει 24.47).

Στο Βέλγιο, η Χρυστάλλα Χατζηπολυδώρου έτρεξε κάτω από τα 11 λεπτά στα 3.000μ. στιπλ, έπειτα από τρία χρόνια (10:58.34), ενώ ο Ραφαήλ Αντωνίου δείχνει να ξαναβρίσκει καλά μέτρα στη δισκοβολία, έχοντας καλύτερη βολή στα 58,64μ.

Σύμφωνα με την ΚΟΕΑΣ, ήταν σημαντικό το ότι οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες διατήρησαν την αγωνιστική τους φόρμα, ανταγωνιζόμενοι σε διεθνές επίπεδο, θέλοντας να παραμείνουν ενεργοί, αφού μερικοί θα έχουν αργότερα στη σεζόν υποχρεώσεις.