ΛΑΡΝΑΚΑ: Φυλάκιση για 68χρονο που οδηγούσε μεθυσμένος

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε την Τρίτη ποινή φυλάκισης 90 ημερών, στέρηση της άδειας οδηγού για έξη μήνες, έξι βαθμούς ποινής και 300 ευρώ πρόστιμο, σε άνδρα ηλικίας 68 ετών, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στις κατηγορίες της αμελούς οδήγησης και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, αφού ενεπλάκη σε οδική σύγκρουση που σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Λάρνακα.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «το Δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο για την κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης ποινή φυλάκισης 90 ημερών, στέρηση της άδειας οδηγού για έξι μήνες και τέσσερις βαθμούς ποινής. Για την κατηγορία της αμελούς οδήγησης το Δικαστήριο επέβαλε στον 68χρονο χρηματικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ και δύο βαθμούς ποινής».

Προστίθεται ότι το τροχαίο «σημειώθηκε γύρω στις 4.30 το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2021, όταν ο 68χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητό του, στην οδό Ανάβυσσου, στη Λάρνακα. Το όχημα του άνδρα παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και να συγκρουστεί με όχημα, που οδηγούσε γυναίκα ηλικίας 71 ετών, έχοντας συνεπιβάτη ανήλικη 13 ετών».

Σημειώνεται ότι από τη σύγκρουση «οι δύο γυναίκες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου αφού έτυχαν των πρώτων βοηθειών, στη συνέχεια έλαβαν εξιτήριο. Οι οδηγοί των δύο οχημάτων υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με την 71χρονη να έχει μηδενική ένδειξη».

Ωστόσο «η ένδειξη για τον 68χρονο ήταν θετική και έτσι υπεβλήθη σε τελική εξέταση, με μικρότερη ένδειξη 113μg% αντί 22μg%»