Λιούις Χάμιλτον – ο φιλάνθρωπος: Ο αθλητής με τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική δράση

Εκτός από συλλέκτης τίτλων και ρεκόρ στη Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον παραμένει ένας άνθρωπος με βαθιές κοινωνικές ανησυχίες. Ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγός της Mercedes πολλάκις έχει αποδείξει, με τα λόγια του αλλά και τις πράξεις του, ότι νοιάζεται για το περιβάλλον, την κοινωνική δικαιοσύνη και τις ίσες ευκαιρίες ιδίως στη νεότερη γενιά.

Χάμιλτον ο φιλάνθρωπος
Σύμφωνα με τους Sunday Times ο Χάμιλτον βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία και παρουσιάζουν έντονη κοινωνική δράση με φιλαθρωπίες και δωρεές. Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο δημοφιλής πιλότος της Formula 1 είναι πέμπτος μεταξύ των συμπατριωτών του σε φιλανθρωπικό έργο έχοντας δωρίσει ποσά που αγγίζουν τα 23 εκατ. ευρώ! Είναι παράλληλα ο αθλητής που βρίσκεται, μακράν του επόμενου, ψηλότερα στη σχετική λίστα.
Οι περισσότερες δωρεές έγιναν σε πανεπιστήμια ώστε να καλυφθούν πολλές υποτροφίες νεαρών ατόμων, αλλά και σε κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ έχει θέσει σε εφαρμογή και το πρότζεκτ Mission 44 που ενθαρρύνει νέους από χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα να εισέλθουν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έπεται ο Μοχάμεντ Σαλάχ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η περιουσία του Χάμιλτον αγγίζει τα 350 εκατ. ευρώ, απ’ τα οποία έχει δωρίσει περίπου το 7% μέσα σε λίγους μήνες στη διάρκεια του 2022. Σε ό,τι αφορά τον αθλητικό κόσμο, τον Χάμιλτον ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση ο Αιγύπτιος άσος της Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ, ο οποίος υπολογίζεται ότι έχει δώσει για δωρεές περί τα 3 εκατ. ευρώ.

ethnos