Μάικ Τάισον: Έχω πάει σε «ταξίδια» και έχω δει την ομορφιά του θανάτου

Ο πρώην πρωταθλητής πυγμαχίας βαρέων βαρών δεν δίστασε να αναφέρει πως έχει κάνει χρήση παραισθησιογόνου και έχει δει την «ομορφιά του θανάτου».

Μπορεί στο ρινγκ μέσα να είναι ανίκητος, ωστόσο το τελευταίο διάστημα ο Μάικ Τάισον δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτος.

Ο διάσημος μποξέρ μιλώντας σε ένα αμερικανικό podcast με τον θεραπευτή του Σον Μακφάλαρντ, ο οποίος εξειδικεύεται στο κομμάτι του τραύματος και του εθισμού, αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του γύρω από τον θάνατο.

  • Διαβάστε επίσης:  Τα έβαλε με τον σεκιουριτά αλλά δεν ήξερε ότι ήταν πρώην πρωταθλητής του μποξ

«Όταν κοιτάζομαι στον καθρέφτη, βλέπω εκείνα τα μικρά σημεία στο πρόσωπό μου και λέω, ουάου! Αυτό σημαίνει ότι το τέλος μου πλησιάζει. Πραγματικά σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο Τάισον.

O Mike Tyson πιστεύει πως σύντομα θα πεθάνει : «Τα λεφτά δεν μου λένε τίποτα…!»

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως οι εν λόγω παρατηρήσεις του προς τον ευατό του, γίνονται ακόμη και τώρα που έχει χάσει πολλά κιλά και επέστρεψε στην πυγμαχία. Φήμες τον ήθελαν, μάλιστα να αγωνίζεται φέτος με τον YouTuber Τζέικ Πολ.

Ο Τάισον, που μερικές φορές αποκαλείται «Ο Κακός Άνθρωπος του Πλανήτη», δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι το να έχεις πολλά χρήματα δίνει σε κάποιον μια ψευδή αίσθηση αήττητου και ασφάλειας.

«Ακόμα και τώρα, τα χρήματα δεν σημαίνουν κάτι για μένα. Πάντα το λέω στους ανθρώπους, που πιστεύουν ότι τα χρήματα θα τους κάνουν ευτυχισμένους. Είναι ακριβώς αυτό, μία ψεύτικη αίσθηση ασφάλειας. Πιστεύεις ότι τίποτα δεν μπορεί να συμβεί. Δεν πιστεύετε ότι οι τράπεζες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν; Πιστεύεις ότι είσαι ανίκητος όταν έχεις πολλά χρήματα, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια».

«Ο φρύνος με δίδαξε ότι δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα»

Ο Τάισον κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου για την ψυχεδέλεια αποκάλυψε πως έκανε χρήση ενός παραισθησιογόνου δηλητηρίου, του φρύνου μέσω του οποίου έχει πάει σε «ταξίδια» και είδε την ομορφιά του θανάτου.

«Η ζωή και ο θάνατος και οι δύο πρέπει να είναι όμορφες, αλλά ο θάνατος έχει κακή απόδοση. Ο φρύνος με δίδαξε ότι δεν πρόκειται να είμαι εδώ για πάντα. Υπάρχει ημερομηνία λήξης», ανέφερε ο μποξέρ.

Όπως λέει ο ίδιος κάνει χρήση του συγκεκριμένου παραισθησιογόνου έως και τρεις φορές την ημέρα και είναι αυτό που τον κρατά συγκεντρωμένο και δημιουργικό και είναι σε θέση να οραματιστεί μια ζωή πέρα από τον θάνατο.

«Το έκανα επειδή τόλμησα», θυμάται ο Tάισον. «Έπαιρνα βαριά ναρκωτικά όπως η κοκαΐνη, οπότε σκέφτηκα γιατί όχι; Σε στέλνει σε μια άλλη διάσταση. Πριν καπνίσω τον φρύνο, ήμουν χάλια. Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισα ήταν ο εαυτός μου. Είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση. Τα άτομα με μεγάλο εγώ συχνά έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Χρησιμοποιούμε τον εγωισμό μας για να το κρύψουμε. Ο φρύνος απογυμνώνει το εγώ» εξηγεί ο Τάισον.

Οι ιδιότητες του φρύνου

Το δηλητήριο φρύνων είναι βαρύ παραισθησιογόνο και η κατοχή του είναι παρόνομη στις ΗΠΑ. Οι τοξικές εκκρίσεις του φρύνου της ερήμου Σονοράν, που απωθούν τα αρπακτικά ζώα, μετατρέπονται σε μια ξηρή πάστα που καπνίζεται και οδηγεί γρήγορα σε πολύ έντονη επήρεια, σύμφωνα με το Κέντρο Εθισμού. Μάλιστα, η χρήση μπορεί να καταστήσει σωματικά ανύμπορο έναν άνθρωπο για περίπου μισή ώρα.