Μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στον Έβρου όπου έχει ξεσπάσει φωτιά κοντά στο δάσος της Δαδιάς, η οποία καίει “τραχεία πεύκη”, ένα είδος πεύκου της περιοχής.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Μεταξύ άλλων, γίνεται προσπάθεια και από τα μηχανήματα έργου του Στρατού για τη δημιουργία ζωνών.

Έβρος: Μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς - Aνοίγει ζώνες ο στρατός για να μην περάσει η φωτιά [εικόνες-βίντεο]
Έβρος
Έβρος

Δύο χιλιόμετρα το πύρινο μέτωπο

Η επιχείρηση της κατάσβεσης συνεχίζεται με περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 2:30 το μεσημέρι στην περιοχή του φράγματος Λύρας του Δήμου Σουφλίου.

Σουφλί

Στη Δαδιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν στήσει εγκαταστάσεις στη δυτική και στη νότια πλευρά του μετώπου, ενώ ενισχύονται διαρκώς με οχήματα και δυνάμεις.

Ειδικότερα μάχη με τις φλόγες δίνουν 70 οχήματα, 140 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρων τμημάτων και 33 άτομα Δευκαλίωνας του ΣΞ. Με το πρώτο φως θα ξεκινήσουν σε δύο κύματα, 2 Mi8, 2 Erickson,

Tο δύσβατο της περιοχής προκαλεί προβλήματα στα οχήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων που σπεύδουν συνεχώς από διάφορα σημεία του νομού.

Περιγράφοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εικόνα της πυρκαγιάς η προϊσταμένη του Δασαρχείου Σουφλίου, Γιάννα Διαγκάκη, αναφέρει πως η φωτιά κατευθύνεται νότια σχηματίζοντας ένα ενιαίο μέτωπο περίπου δύο χιλιομέτρων, ενώ συνολικά εντοπίζονται τέσσερις εστίες με τις μεταξύ τους αποστάσεις στα περίπου 500 με 1.000 μέτρα.

Οι άνεμοι στην περιοχή παραμένουν ασθενείς, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει η ευφλεκτότητα της υφιστάμενης βλάστησης που αποτελείται κυρίως από πεύκα.