Μέσω της Πύλας μπαίνουν οι παράνομοι μετανάστες, απο τα Κατεχόμενα εδάφη μας

Καθημερινό φαινόμενο έχει καταστεί πλέον η άφιξη παράτυπων μεταναστών από περιοχή της Πύλας, που δεν ελέγχεται από τις Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, με τους διακινητές να τους αναμένουν εντός της κοινότητας και να τους μεταφέρουν είτε στην Αστυνομία, είτε απευθείας στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, όπου αιτούνται πολιτικό άσυλο. 

Το βράδυ της Πέμπτης, η Αστυνομία συνέλαβε δύο γυναίκες από τη Σομαλία, 19 και 21 χρονών, αιτήτριες πολιτικού ασύλου, οι οποίες φέρονται να συνέβαλαν στη μεταφορά συμπατριώτισσάς τους και των πέντε ανήλικών παιδιών της, από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές. 

Μόλις η γυναίκα έφτασε στην Πύλα μαζί με τα παιδιά της, οι δύο γυναίκες τη βοήθησαν να επιβιβαστεί στο λεωφορείο της γραμμής, προκειμένου να πάει στη Λάρνακα. Έπειτα από πληροφορία, μέλη της Αστυνομίας, διενήργησαν εξετάσεις μόλις αποβιβάστηκαν. Όπως διαπιστώθηκε, η 40χρονη μαζί με τρία ανήλικα παιδιά 4, 6 και 8 χρονών δεν είχαν στην κατοχή τους οποιαδήποτε ταξιδιωτικά έγγραφα.

Κι ενώ ήταν υπό διερεύνηση η υπόθεση, παρουσιάστηκαν άλλα δύο ανήλικα παιδιά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, 17 και 14 χρονών, που διαπιστώθηκε επίσης, ότι είναι παιδιά της 40χρονης και με τη βοήθεια των διακινητριών είχαν επιβιβαστεί στο προηγούμενο λεωφορείο, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες. 

Η 21χρονη και η 19χρονη οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, το οποίο διέταξε την επταήμερη κράτησή τους. Η 40χρονη και τα πέντε παιδιά της, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας μεταναστών Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.