Μέχρι το τέλος του μήνα η παραγωγή προϊόντων πλήρως συμμορφούμενων με τη νομοθεσία για χαλλούμι ΠΟΠ, λέει ο Καδής

Είναι θέμα ημερών, μέχρι το τέλος του μήνα το πολύ, να μπορούμε να έχουμε από μέρους των τυροκομείων παραγωγή προϊόντων που θα είναι πλήρως συμμορφούμενα με τις πρόνοιες της νομοθεσίας για το ΠΟΠ, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με εκπροσώπους των αγροτικών οργανώσεων.

Ο κ. Καδής υπογράμμισε πως “υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς της Κυβέρνησης για πλήρη εφαρμογή του κανονισμού το συντομότερο δυνατόν και θέλουμε να υπάρξει μια συμφωνημένη μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων ούτως ώστε πολύ σύντομα η νομοθεσία να εφαρμόζεται πλήρως και στα ράφια των υπεραγορών της Κύπρου και του κόσμου να υπάρχει μόνο χαλλούμι ΠΟΠ”.

Ερωτηθείς πόσα τυροκομεία έχουν κάνει αίτηση, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως 32 τυροκομεία έχουν ήδη πιστοποιηθεί και παράγουν σήμερα προϊόντα που φέρουν την ονομασία χαλλούμι ΠΟΠ. “Τα μεγάλα τυροκομεία δεν είχαν μπει είναι η αλήθεια. Η προσδοκία μας είναι ότι από σήμερα κιόλας θα μπουν μαζικά και θα εγγραφούν ούτως ώστε το συντομοτερο να αρχίσουν και αυτά την παραγωγή χαλλουμιού ΠΟΠ”, ανέφερε.

Ο κ. Καδής είπε, ακόμη, πως σε σχέση με το χαλλούμι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ξεκάθαρη θέση ότι η νομοθεσία πρέπει να εφαρμοστεί και ότι δεν θα αποδεχθούμε οποιαδήποτε παρέκκλιση από αυτά που προβλέπει ο σχετικός κανονισμός που κατοχυρώνει το χαλλούμι ως προϊόν ΠΟΠ.

[ΣΣ Θα ακολουθήσει ολοκληρωμένη είδηση]