«Μαμά, γιατί τρέμω;»: Μια παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα «είδε» το λάθος – Τι κατέθεσε

Η κατάθεση της παιδιάτρου της Τζωρτζίνας για το λάθος που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Νεότερες πληροφορίες από τις καταθέσεις γιατρών για την υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Το Star αποκάλυψε τα όσα είπε στις Αρχές η παιδίατρος που τον Ιούνιο είχε εξετάσει τη Τζωρτζίνα στο Ωνάσειο, όπου είχε εισαχθεί για να της βάλουν βηματοδότη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε, επανειλημμένα, στους γιατρούς πως το παιδί παρουσίαζε σπασμούς στο σπίτι τους, αλλά εκείνοι δεν είχαν βρεθεί μπροστά σε τέτοιο επεισόδιο.

Κατά την περιγραφή της, η γιατρός φαίνεται ότι αντιλήφθηκε ένα λάθος στα λεγόμενά της.

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της ανέφερε, σύμφωνα πάντα με τον τηλεοπτικό σταθμό: «Μου είπε ότι η Τζωρτζίνα είχε ξανακάνει σπασμούς στο σπίτι του, στην Πάτρα, και εξαιτίας αυτών των σπασμών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου έπαθε η Τζωτζίνα την ανακοπή. Όταν της ζήτησα να μου περιγράψει τη φύση του επεισοδίου, μου απάντησε ότι η Τζωρτζίνα έτρεμε και της είπε: “Μαμά, κοίτα πως τρέμω. Γιατί τρέμω;”»

Η φράση αυτή του παιδιού ήταν που προκάλεσε ερωτήματα στην παιδίατρο. Όπως εξήγησε στις Αρχές, το επεισόδιο αυτό δεν συνιστά σπασμούς καθώς «σε γενικευμένους σπασμούς ο ασθενής δεν έχει επικοινωνία»

«Ζήτησα να μου διευκρινίσει αν όντως το παιδί είχε επικοινωνία κατά το αναφερόμενο επεισόδιο σπασμών» συνέχισε η γιατρός.

Τότε, η μητέρα τής απάντησε πως «αρχικά είχε επικοινωνία την οποία στη συνέχεια απώλεσε».