Με αρνητικό test ανά χείρας η επιστροφή στα σχολεία

Με 48ωρο αρνητικό rapid test ή PCR ανά χείρας γίνεται σήμερα η επιστροφή των μαθητών, εκπαιδευτικών και του προσωπικού στις σχολικές μονάδες μετά και τις Πασχαλινές εορτές. 

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανάσιου, «προσέρχονται με αυτή την εξέταση και από την Τρίτη 3 Μαΐου θα αρχίσουν και οι κινητές μονάδες του Υπουργείου τις σχολικές μονάδες έτσι ώστε να δημιουργηθεί η εβδομαδιαία τους εξέταση». 

Από την υποχρέωση προσκόμισης εβδομαδιαίου αρνητικού αποτελέσματος εξαιρούνται τα άτομα που κατέχουν εν ισχύ πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. 

Σε δύο εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου η Κύπρος γυρίζει σελίδα και κάνει το πιο ουσιαστικό βήμα προς την κανονικότητα, αναστέλλοντας μεταξύ άλλων την υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών την υποχρεωτική επίδειξης SafePass από τους μαθητές, όπως επίσης και το μέτρο test to stay σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η διευκρινιστική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας:

Όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές, κατά την επιστροφή τους στις σχολικές μονάδες στις 2 Μαΐου 2022, θα πρέπει να προσκομίσουν τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα ισχύος 48 ωρών, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 7 Απριλίου 2022, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Επισημαίνεται παράλληλα, ότι από τις 3 Μαΐου 2022, οι μαθητές της Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητική εξέταση (Rapid test) ισχύος 7 ημερών.

Το Υπουργείο υπενθυμίζει  ότι από τις 15 Μαΐου 2022 αναστέλλεται η υποχρέωση για χρήση προστατευτικής μάσκας σε παιδιά κάτω των 12 ετών, το μέτρο “test to stay” σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς και το μέτρο υποχρεωτικής επίδειξης Safe Pass από μαθητές/τριες.