Με 111 αθλητές η Κύπρος στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Οράν της Αλγερίας

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσίασε την Τρίτη την αποστολή που θα λάβει μέρος στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Οράν της Αλγερίας από 25 Ιουνίου μέχρι 6 Ιουλίου. Η αποστολή αποτελείται από 111 αθλητές, 72 άνδρες και 39 γυναίκες, που θα λάβουν μέρος σε 18 αθλήματα από τα 24 στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Δελτίο Τύπου που στάληκε στα ΜΜΕ αναφέρει ότι πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες αποστολές με τις οποίες συμμετείχε ποτέ η Κύπρος.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Γεώργιος Χρυσοστόμου, δήλωσε ότι στόχος για τον κάθε αθλητή θα πρέπει να είναι να φτάσει και να ξεπεράσει τις προσωπικές του δυνατότητες και επιδόσεις και αυτό είναι επιτυχία.

«Εφόσον το επιτύχουν οι αθλητές μας, είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρξουν και ανάλογες διακρίσεις, που θα φτάσουν μέχρι την κατάκτηση μεταλλίων, και γιατί όχι και πρώτων θέσεων», ανέφερε.

Τα δεκαοκτώ αθλήματα στα οποία θα συμμετάσχει η Κύπρος είναι (σε παρένθεση ο αριθμός των αθλητών): Αντισφαίριση (3), Άρση Βαρών (1), Γυμναστική (8), Επιτραπέζια Αντισφαίριση (5), Ιστιοπλοΐα (7), Καλαθόσφαιρα 3Χ3 (4), Καράτε (8), Κολύμβηση (8), Μπάτμοντον (4), Ξιφασκία (3), Πάλη (2), Πυγμαχία (2), Ποδηλασία (3), Σκοποβολή (13), Στίβος (27), ΤάεΚβοΝτο (3), Τζούντο (4), Τοξοβολία (6).

Αρχηγός της κυπριακής αποστολής θα είναι το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Ανδρέας Θεοφυλάκτου και Βοηθός Αρχηγός αποστολής ο Παύλος Γεωργιάδης.

Στη δημοσιογραφική διάσκεψη για παρουσίαση της αποστολής παρευρέθηκαν και πολλοί αθλητές και αθλήτριες.

Σε μια φετινή καινοτομία, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και σε συνεργασία που έχει με Πανεπιστήμια της Κύπρου, θα δώσει για πρώτη φορά την ευκαιρία σε φοιτητές δημοσιογραφίας και φωτογραφίας να πλαισιώσουν την υπόλοιπη δημοσιογραφική ομάδα, αποκτώντας σημαντικές εμπειρίες μεγάλων διοργανώσεων.