Νέα μέτρα στα σχολεία; Τι λέει ο Υπουργός Παιδείας

Τι είπε για το σύστημα καθαρισμού του αέρα στα σχολεία

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους προέβη ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, μετά το πέρας του μνημόσυνου των πεσόντων καταδρομέων και του Αντιναυάρχου Ελευθέριου Χανδρινού στην Πάφο. Μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην πανδημία του κορωνοϊού και στο πώς η ενδεχόμενη έξαρση αυτής θα μπορούσε να επηρεάσει τη νέα σχολική χρονιά με νέα επιπρόσθετα μέτρα. Ταυτόχρονα, ο κ. Προδρόμου αναφέρθηκε και στο σύστημα καθαρισμού του αέρα στα σχολεία.

«Όλοι έχουμε πλέον επίγνωση πως θα πρέπει να προσαρμοστούμε ανάλογα με τα δεδομένα. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και ο Υπουργός Υγείας θα περιμένει από την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα να δοθούν κάποιες κατευθύνσεις. Εμείς θα εφαρμόσουμε ό,τι χρειαστεί. Έχουμε πλέον και μία εμπειρία, το δημόσιο σχολείο έχει δείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει και να προσαρμοστεί και έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε τη μάχη έναντι στον κορωνοϊό. Ελπίζω ότι οι συνθήκες θα είναι καλύτερες απ’ ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Υπουργός.

Σημειώνοντας στη συνέχεια πως «ολοκληρώθηκε μία πιλοτική εγκατάσταση συστημάτων καθαρισμού αέρα στα σχολεία και περιμένουμε την τελική έκθεση των ειδικών για να πάρουμε αποφάσεις».