Νέα πρόταση μομφής προ των πυλών για τον Τζόνσον εν μέσω εξέγερσης των Τόρις

Προς το τέλος της δείχνει να οδεύει η ταραχώδης πρωθυπουργία του Μπόρις Τζόνσον στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω συντονισμένου κύματος παραιτήσεων υπουργών, υφυπουργών και επιστολών βουλευτών των Τόρις που αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του και τον καλούν να παραιτηθεί. Η κυβέρνηση φυλλοροεί και μολονότι ο ίδιος ο Τζόνσον επιμένει, ενώπιον κοινοβουλευτικών επιτροπών και δημοσιογράφων, ότι ουδεμία πρόθεση έχει να παραιτηθεί, μπορεί να βρεθεί ακόμη και εντός ημερών ενώπιον νέας πρότασης μομφής.

Το ντόμινο παραιτήσεων συνεχίζεται στη Βρετανία· έως το απόγευμα είχε φθάσει τους 27 ο αριθμός των υπουργών, υφυπουργών, βουλευτών και στελεχών του Συντηρητικού Κόμματος που «αποκήρυξαν» τον Βρετανό πρωθυπουργό.

Αντιπροσωπεία υπουργών αναμένει δε αυτή την ώρα τον Μπόρις Τζόνσον στο Νο. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να τον καλέσει επίσημα να παραιτηθεί, όπως μεταδίδουν BBC και Guardian. Της αντιπροσωπείας ηγείται κατά πληροφορίες ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, ενώ φέρεται να μετέχει και ο Ναντίμ Ζαχάουι, τον οποίο διόρισε ο Τζόνσον υπουργό Οικονομικών μόλις το βράδυ της Τρίτης.