Νέος Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ ο Πάμπης Κυρίτσης

Νέος Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) εκλέχθηκε την Κυριακή ο τέως Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, κατά το 18ο Συνέδριο της ΠΣΟ, που διεξήχθη στη Ρώμη.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ αναφέρει πως ο Πάμπης Κυρίτσης από το 2000 είναι ένας εκ των αντιπροέδρων της ΠΣΟ, με σημαντική συνεισφορά και παρουσία στη δράση του Παγκόσμιου Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Η εκλογή του, σύμφωνα με τη συντεχνία, αποτελεί σημαντική τιμή για την Κύπρο και αντανακλά την εκτίμηση και το κύρος που έχει η ΠΕΟ, παρά το μικρό μέγεθος της Κύπρου, μέσα στους κόλπους της ΠΣΟ, της οποίας αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν  426 αντιπρόσωποι από 100 χώρες, οι οποίοι εκπροσώπησαν τις εκατοντάδες Συνδικάτα μέλη της ΠΣΟ σε όλες τις ηπείρους.

Στην ημερήσια διάταξη του Συνεδρίου εκτός από την ανασκόπηση της δράσης της Ομοσπονδίας, για το διάστημα από το προηγούμενο Συνέδριο, οι σύνεδροι μέσα σε κλίμα συσπείρωσης και αγωνιστικότητας, συζήτησαν το πρόγραμμα προτεραιοτήτων για το Παγκόσμιο Συνδικαλιστικό Κίνημα, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει τον οδηγό δράσης, για εκατοντάδες ταξικά Συνδικάτα, τα οποία εκπροσωπούν εκατομμύρια εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στις προτεραιότητες του διεθνούς ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΣΟ έχουν τεθεί η προστασία των συλλογικών  συμβάσεων εργασίας, οι αξιοπρεπείς μισθοί, οι συνθήκες ασφάλειας και υγείας, η αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων.

Στο Συνέδριο της ΠΣΟ η ΠΕΟ εκπροσωπήθηκε από τη Γενική Γραμματέα, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα και Γενικό Γραμματέα της Διεθνούς των Οικοδόμων της ΠΣΟ, Μιχάλη Παπανικολάου και τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων, Πιερή Πιερή.