Νιούκαστλ – Λίβερπουλ 0-1

Σε αυτή την έδρα που στη θεωρία προκαλούσε φόβο για τη Λίβερπουλ, η αρμάδα του Κλοπ έπεισε και με το παραπάνω. Έφυγε από το St. Jame’s Park πιο εύκολα απ’ ό,τι φανερώνει το τελικό 1-0 και συνεχίζει στη μάχη του τίτλου!

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, γινόταν λόγος για ζόρικη έξοδο της Λίβερπουλ σε μια έδρα την οποία η Νιούκαστλ είχε μάθει πολύ καλά να εκμεταλλεύεται το τελευταίο διάστημα. Κι όμως, οι «κόκκινοι» είχαν τέτοια στοχοπροσήλωση, τέτοια ηρεμία στις κινήσεις τους και τέτοια ωριμότητα στο παιχνίδι τους που κατάφεραν να ελέγξουν απόλυτα κάθε στιγμή.

Ακόμα κι αν η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας τους κάποια στιγμή, είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους με την παγίδα του οφσάιντ κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε ποτέ. Η ομάδα του Κλοπ έπειτα από ελάχιστα λεπτά κατά τα οποία η Νιούκαστλ προσπάθησε να μείνει ψηλά και να φανεί πιεστική, πήρε την κατοχή της μπάλας και άρχισε να φέρνει το ματς στα μέτρα της.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Στο 19ο λεπτό κι ενώ εξ αρχής φάνηκε πως ο Μίλνερ είχε πάρει τη μπάλα, οι «καρακάξες» φώναξαν για φάουλ, αλλά η Λίβερπουλ θα έφτανε στο γκολ. Κεϊτά και Ζότα από δεξιά άλλαξαν τη μπάλα, ο Πορτογάλος την έστειλε κάθετα στην περιοχή, ο διεθνής χαφ από τη Γουϊνέα πέρασε τον Ντουμπράβκα και σκόραρε για το 1-0.