Ντάργουιν Νούνιεζ: Πώς έγινε στα 22 του η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Λίβερπουλ

Από την πιο φτωχή γειτονιά της πόλης Αρτίγας ώστε ν’ αντέχει η οικογένειά του το ενοίκιο, στην ακριβότερη μεταγραφή στα χρονικά της Λίβερπουλ. Ο Ντάργουιν Νούνιεζ, έχει τη δική του τρομερή ιστορία…

Στα 22 του, αναγκάζει τους «κόκκινους» να φτάσουν σε οικονομικά επίπεδα που ποτέ άλλοτε δεν είχαν σκεφτεί. Εκθέτοντας ξεκάθαρα και τον Κλοπ που στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι την ημέρα που δική του ομάδα θα διαθέτει 100 εκατομμύρια για κάποιον ποδοσφαιριστή, εκείνος δεν θα βρίσκεται πλέον στους πάγκους.

Κι όμως, ο Ντάργουιν Νούνιεζ το πέτυχε. Και κόστισε 75+25 εκατ. με τα απίστευτα προσόντα που έχει αντικρίσει ο κόσμος σ’ εκείνον.

Και με την ανάγκη της Λίβερπουλ για επένδυση στο μέλλον σε ό,τι αφορά στη γραμμή κρούσης.

Και αποκτά και μια μορφή απάντησης προς τη Σίτι που πήρε τον Χάαλαντ.

Πώς, όμως, έφτασε αυτό το παιδί από το Αρτίγας μέχρι και το «Άνφιλντ»;

Καθόλου εύκολα, είναι η απάντηση…

Η πείνα… κυριολεκτικά και μεταφορικά

Ο Γιούργκεν Κλοπ καταφέρνει να προσθέτει στο ρόστερ της Λίβερπουλ ποδοσφαιριστές που είναι… πεινασμένοι για επιτυχίες.

Που θέλουν έχοντας εξαργυρώσει κάποιες καλές σεζόν και με την συνθήκη να είναι ευνοϊκή για εκείνους ώστε να πάρουν μεταγραφή, να συνεχίσουν ακόμα πιο δυνατά απ’ ό,τι το έκαναν μέχρι τη στιγμή που φόρεσαν την κόκκινη φανέλα.

Κάπως σαν τον Λουίς Ντίας που μικρός ήταν υποσιτισμένος αλλά κατάφερε να βγει από το «ορυχείο» και να βρεθεί στο πιο λαμπερό φως του ποδοσφαίρου, έτσι και ο Ντάργουιν Νούνιεζ μγαλώνοντας έχει τη δική του ιστορία και τα δικά του βιώματα. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο, όπως είχε εξομολογηθεί…

«Ναι, μικρός πήγαινα για ύπνο με άδειο στομάχι… Όμως, το ίδιο έκανε και η μητέρα μου, πολύ περισσότερο. Φρόντιζε απλά όποτε μπορούσαμε, να έχουμε φάει εγώ και ο αδερφός μου.

Η μητέρα μου κοιμόταν δίχως να είναι μαζί μας όταν τρώγαμε. Δεν έτρωγε εκείνη… Γι’ αυτό δεν θα ξεχάσω ποτέ από που προέρχομαι και τι έχω βιώσει για να φτάσω εδώ» είχε αναφέρει στην Marca.