Οι ανακοινώσεις Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη προσπαθούν να βάλουν σε μια τάξη τον άνευ λόγου ντόρο περί φρουράς

Γελάει και ο κάθε ανυποψίαστος ψηφοφόρος για τα περί φρουράς των υποψηφίων προέδρων για τη Δημοκρατία, Ν. Χριστουδουλίδη και Α. Μαυρογιάννη, αφού θεωρεί πως… “πολύς ντόρος για το τίποτα”!

Αρχή να αναφέρουμε πως φρουρά ασφαλείας παραχωρείτε πάντα σε ανεξάρτητους υποψηφίους, όπως και στην περίπτωση του Σταύρου Μαλά στις προηγούμενες εκλογές. Αυτό συμβαίνει βάση της αξιολόγησης κινδύνου απο την Αρμόδια επιτροπή. Έτσι λοιπόν έγινε και στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις.

Η αστυνομία ήταν έτοιμη να παραχωρήσει φρουρά, οι υποψήφιοι ενώ είπαν ναι, έπειτα το σκέφτηκαν και είπαν όχι! Κάτι που όπως φαίνεται αναδείχθηκε σε μέγα ζήτημα και ενώ “ο κόσμος καίγεται” δημοσιογράφοι – παροτρυνόμενοι εκ .. δεξιών όπως ακούγεται – συνεχίζουν να “πιπιλούν” την ίδια ιστορία με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου να αναγκάζεται να τοποθετηθεί δημόσια – κάτι που δεν έκανε για πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την αστυνομία.

Στην τοποθέτηση του, ο Σ. Παπαθεοδώρου, σημείωσε πως “τόσο ο Α. Μαυρογιάννης όσο και ο Ν. Χριστοδουλίδης, γνώριζαν εκ των προτέρων για την εισήγηση της αστυνομίας καθώς είχαν ενημερωθεί απο τον ίδιο προσωπικά, χωρίς κανένας εκ των δύο να φέρει αντίρρηση”.

Και έπειτα ήρθε η επιβεβαίωση απο τον Α. Μαυρογιάννη, επιβεβαιώνοντας όσα είπε Αρχηγός : “Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για φρουρά, ακολούθησε σύσταση της @Cyprus_Police με βάση την αξιολόγηση κινδύνου από την αρμόδια Επιτροπή ασκώντας την ευθύνη και αρμοδιότητά της. Λόγω του θορύβου που προκλήθηκε παρακάλεσα τον Αρχηγό Αστυνομίας, ει δυνατόν, να αναστείλει την εφαρμογή της απόφασης”, έγραψε ο υποψήφιος Πρόεδρος.

Και τέλος, ήρθε και η αναφορά απο το περιβάλλον του Ν. Χριστοδουλίδη όπου σημείωσαν πως “ο Ν. Χριστοδουλίδης, ούτε ζήτησε, ούτε αποδέχτηκε (φρουρά). Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ο Ν. Χριστοδουλίδης, ενημερώθηκε απο τον Αρχηγό για την απόφαση την Παρασκευή και επιφυλάχθηκε να απαντήσει τη Δευτέρα, όπως και έκανε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.