Οι αυξήσεις έχουν γονατίσει τα μέσα νοικοκυριά αλλά ακόμη, ο ΠτΔ βλέπει το πλαφόν στις τιμές βασικών αγαθών να παραμένει … ενδεχόμενο

Ενώ τα μισά νοικοκυριά, έχουν γονατίσει απο το ράλι των αυξήσεων, ο ΠτΔ, Νίκος Αναστασιάδης, μίλησε για .. ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν και πλήρη κατανόηση όμως, των ανυχησιών που έχουν οι πολίτες!

Αυτά δήλωσε, απο το βήμα της εκδήλωσης που αφορούσε σε τελετής απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών για το έτος 2020, ο ίδιος ο ΠτΔ θέλοντας έτσι, να καθησυχάσει επιχειρηματίες και πολίτες.

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω” τόνισε “πως με την ίδια ευαισθησία που αντιμετωπίσαμε τόσο την οικονομική κρίση του 2013 όσο και την υγειονομική κρίση του 2020, κατά τον ίδιο τρόπο, πάντα στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, θα συμπαρασταθούμε και πάλι στους επιχειρηματίες και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού”

Την ίδια ώρα, Ευρωπαϊκή έκθεση, παρουσιάζει υποχώρηση της Κυπριακής οικονομίας στην κατάταξη του δείκτη ανταγωνιστικότητας του Παγκόσμιου Κέντρου, αποτυπώνοντας έτσι τη μειωμένη ανθεκτικότητα απένταντι στις κρίσεις, και την αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του πληθωρισμού και των αυξημένων τιμών ενέργειας.

Αλλά, κατά τα άλλα, το πλαφόν παραμένει ως… ενδεχόμενο, με το μέσο καταναλωτή να έχει ήδη γονατίσει απο τις αλλεπάλληλες αυξήσεις εκτός των βασικών αγαθών αυτή τη φορά και των ενοικίων!