Οι πολιορκημένοι στρατιωτικοί στη Μαριούπολη «ζουν ίσως τις τελευταίες ώρες τους» – Το νέο ρωσικό τελεσίγραφο(ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη Βολίνα ο ρωσικός στρατός έχει «το πλεονέκτημα στον αέρα, στο πυροβολικό, σε χερσαίες δυνάμεις, σε εξοπλισμό και στα άρματα μάχης».

«Υπερασπιζόμαστε μόνο ένα σημείο –το εργοστάσιο Αζοφστάλ–, όπου πέρα από τους στρατιωτικούς βρίσκονται επίσης άμαχοι που μετατράπηκαν σε θύματα αυτού του πολέμου», συνεχίζει.

Κυβερνήτης ταξιαρχίας του Πολεμικού Ναυτικού εκκλιπαρεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να τους «βγάλει» από εκεί – Δείτε το βίντεο

Νέο τελεσίγραφο απηύθυνε η Ρωσία στους ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης, καλώντας τους να καταθέσουν σήμερα, Τετάρτη, τα όπλα τους. Πρόκειται για το δεύτερο ρωσικό τελεσίγραφο την ίδια ημέρα, με κανέναν ουκρανό στρατιώτη να μην αποδέχεται την προηγούμενη πρόταση για παράδοση οπλισμού χθες, Τρίτη. «Ζούμε ίσως τις τελευταίες ημέρες μας, αν όχι τις τελευταίες ώρες μας», ανέφερε ουκρανός αξιωματικός στην υπό πολιορκία στη Μαριούπολη.

Ο ίδιος ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει και να τους «βγάλει» από εκεί με ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook σήμερα

«Ο εχθρός έχει δεκαπλάσια δύναμη από εμάς», ανέφερε ο κυβερνήτης Σερχίι Βολίνα, της 36ης ταξιαρχίας του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, που είναι οχυρωμένος στο τεράστιο συγκρότημα της σιδηρουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη (νοτιοανατολικά), τον τελευταίου θύλακα που απομένει στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας αυτό.

«Απευθύνουμε έκκληση και εκλιπαρούμε όλους τους ηγέτες του κόσμου να μας βοηθήσουν. Τους ζητάμε να προχωρήσουν σε διαδικασία για να μας βγάλουν από εδώ και να μας πάνε στο έδαφος κάποιας τρίτης χώρας».