Ούτε οι βουλευτές του ΔΗΣΥ, δεν παρέστησαν στην σύσκεψη για το ΓΕΣΥ που συγκάλεσε ο Δίπλαρος

Μόνος του και εν τη απουσία των υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων και χωρίς να αναρτηθεί στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο Ευθύμιος Δίπλαρος συγκάλεσε σύσκεψη για το ΓΕΣΥ.

Άξιο αναφοράς ότι η επιστολή στην οποία συνυπογράφει ως Πρόεδρος της Επιτροπής, πήρε κωδικό φακέλου της Επιτροπής Υγείας.

Η τελευταία καταχώρηση στην Επιτροπή Υγείας ήταν στις 7 Ιουλίου  και όπως αναφέρεται κατά την τελευταία συνεδρία, το πρώτο θέμα της ατζέντας ήταν η εγγραφή θεμάτων με τη διαδικασία του αυτεπαγγέλτου και ο προγραμματισμός των εργασιών για τις επόμενες συνεδρίες της επιτροπής.

Ο κ. Δίπλαρος με τη μορφή επίσημης αλληλογραφίας της Βουλής ημερομηνίας 8 Ιουλίου, ενημέρωσε τους καλεσμένους για ευρεία σύσκεψη για το ΓΕΣΥ, για την οποία όπως πληροφορούμαστε, δεν ενημερώθηκαν άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες.

Επιχείρησε να δικαιολογήσει τη σύσκεψη ο Δίπλαρος

Τη σύσκεψη που διοργάνωσε σήμερα με προσωπική του πρωτοβουλία, απόντων των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Υγείας επιχείρησε να δικαιολογήσει ο Πρόεδρός της, Ευθύμιος Δίπλαρος, προαναγγέλλοντας μάλιστα τη διεξαγωγή κι άλλων τέτοιου είδους συναντήσεων.

Ανέφερε ότι ο λόγος για τον οποίο έγινε η συνάντηση με τη σημερινή μορφή είναι επειδή οι συνεδριάσεις της επιτροπής ολοκληρώθηκαν στις 14 Ιουνίου.

Θα μπορούσε είπε, η σύσκεψη να γινόταν σε κάποια αίθουσα ξενοδοχείου, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δικαιούται να συγκαλεί τέτοιες συσκέψεις και θα τις συνεχίσει ώστε να γίνονται δύο με τρεις φορές το χρόνο.

Δικαιούται είπε, να συγκαλεί τέτοιου είδους συσκέψεις υπό την ιδιωτική και προσωπική του ιδιότητα. Πάντως σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, για τη διεξαγωγή της σύσκεψης ο κ. Δίπλαρος εξασφάλισε άδεια από την Πρόεδρο της Βουλής.

Στη σύσκεψη, που απείχαν ακόμη και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής που ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΣΥ, παρευρέθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παροχή υπηρεσιών Υγείας, μεταξύ των οποίων, ο ΠΙΣ δια του Πέτρου Αγαθαγγέλου.

Δεν Υπάρχει Διαθέσιμη Περιγραφή.

Ο ΟΑΥ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή, Άθου Τσινωντίδη, ο οποίος ενημέρωσε ότι τοποθετήθηκε δια του απουσιάζοντα Προέδρου, Θωμά Αντωνίου, παρότι -σημειώνεται- εκλήθη να παραστεί.

Επί της ουσίας της σύσκεψης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ Μάριος Καραϊσκάκης έθεσε θέμα ανταγωνισμού του ιδιωτικού τομέα με τον ΟΚΥΠΥ, ο οποίος κατά τον ίδιο δεν είναι θεμιτός.

Ζήτησε να ξεκαθαρίσει το θέμα της αποζημίωσης. αφού όπως ανέφερε. μέχρι τώρα τα ΤΑΕΠ του δημοσίου τομέα επιδοτούνται από το κράτος με ένα ποσό ετησίως, 18-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Ανέφερε επίσης ότι με τις προσλήψεις εκατοντάδων νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια στο τέλος θα υπάρξει ανάγκη να κλείσουν τμήματα νοσηλευτηρίων. Δεν γίνεται, όπως είπε, να δίδονται αυξημένοι μισθοί με κάλυψη από την κρατική μηχανή.

Ζήτησε επίσης δημιουργία ενιαίας ανεξάρτητης υπηρεσίας ασθενοφόρων, είτε κάτω από τη στέγη του δημοσίου, είτε του ιδιωτικού τομέα.

Ο ΟΚΥΠΥ δια του προέδρου του, Κύπρου Σταυρίδη, τόνισε ότι  προσλαμβάνει ανάλογα με τις ανάγκες του και δεν βλέπει ανταγωνιστικά το οποιοδήποτε νοσηλευτήριο. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι δεν θεωρεί ότι θα χρειαστούν άλλα πέντε χρόνια για αυτονόμηση του ΟΚΥΠΥ.

Εκ μέρους της ΠΑΣΥΚΙ ο Πρόεδρος της Σωτήρης Κούμα,ς επεσήμανε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν ζητούν κάτι πέραν αυτού που τους αναλογεί μετά από δύο χρόνια διαχείρισης της πανδημίας.

Υπενθύμισε ότι κάποιες αποφάσεις έχουν βλάψει τα δημόσια νοσηλευτήρια με αποτέλεσα τη φυγή γιατρών προς τον ιδιωτικό τομέα.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής Γενικος Διευθυντής του ΟΑΥ Θωμάς Αντωνίου, ξεκαθάρισε ότι όσα νοσηλευτήρια συμβληθούν με το σύστημα υγείας θα πρέπει να ενταχθούν στην ολότητα τους και όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορεί ένα νοσηλευτήριο να μπαίνει σε κομμάτια.

Ανέφερε ότι είτε θα ενταχθούν στην ολότητα τους, είτε θα πρέπει τα ΤΑΕΠ να κλείσουν  με βάση απόφαση του ΔΣ.

Το ζήτημα σχολίασε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, υποστηρίζοντας ότι το Υπουργείο κατηγορείται αδίκως.