Ο “Αβέρωφ ο εκλεκτός”, άργησε και “καράβι που αργεί… σκατά είναι φορτωμένο”

Του Πολιτικάντη

Η πρόσφατη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας της προηγούμενη βδομάδα και έδειχνε τον Χριστοδουλίδη να εμφανίζεται με 23 μονάδες διαφορά απο τον "Αβέρωφ τον εκλεκτό", φαίνεται να θορύβησε την Πινδάρου, με τα στελέχη της να ρίχνουν όλο το βάρος των προσπαθειών τους στην οργανωτική δουλειά, για να καλύψουν το έδαφος... ετών.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Τρέχουν να μαντρώσουν οπαδούς τα κόμματα, αναμένοντας απόφαση Χριστοδουλίδη

Δύσκολο όμως, αν αναλογιστεί κανείς πως οι πολιτικές του κυβερνώντος κόμματος, με τις ευλογίες των περισσοτέρων κομμάτων, έφεραν την κοινωνία στην εξαθλίωση, οδηγώντας πέραν των 200 χιλιάδων νοικοκυριών να ζουν κάτω απο το όριο της φτώχειας, σύμφωνα με τα στοιχεία απο το "Κυπριακό Δίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια".

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, αλλά και υποαπασχόλησης, η καταστρατήγηση συλλογικών συμβάσεων και η μη θέσπιση ακόμη του κατώτατου μισθού, οδήγησαν ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας στο φάσμα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με τα δεδομένα, που επέβαλε η πανδημία αλλά και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, φάνηκε για ακόμη μια φορά η ανικανότητα των κυβερνώντων να προστατεύσουν τον Ελληνοκύπριο αλλά και να θωρακίσουν τα νοικοκυριά.  
Οι κυβερνητικές πολιτικές που υποστήριζε ο "Αβέρωφ ο εκλεκτός" οδήγησαν το νησί μας στην κατοχή της 2ης χειρότερης επίδοσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ότι αφορά την απώλεια εισοδημάτων. Μη ξεχνάμε πως το 30% των κέντρων αναψυχής δεν θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει - Κάτι που επέβαλαν αυτές οι ίδιες πολιτικές!
 Οι - χωρίς καμία αιδώ- αυξήσεις σε καταναλωτικά αγαθά, στο ρεύμα, στα καύσιμα ακόμα  και στο ψωμί έχουν ως αποτέλεσμα, εκτός απο την εξαθλίωση και την οργή του κάθε σώφρωνα πολίτη προς τους Κυβερνώντες. 

Όλα αυτά τα νοικοκυριά, είναι ψηφοφόροι. Ψηφοφόροι και του ΔΗΣΥ. Που τους θυμήθηκαν τώρα, εκεί στην Πινδάρου, και προσπαθούν με συγκεντρώσεις και δράσεις να ρίξουν στάχτη στα μάτια των υποστηρικτών τους δήθεν ότι προσπαθούν να βάλουν σε μια τάξη τα ασυμάζευτα, μήπως καταφέρουν τα πείσουν πάλι το 36% τω συναγερμικών που δεν θέλει τον Αβέρωφ τον εκλεκτό για Πρόεδρο, θεωρώντας τον εμπλεκόμενο και σάπιο μήλο της πολιτικής σκηνής του τόπου

Συναγερμικές πηγές αναφέρουν πως ο Αβέρωφ ο εκλεκτός είναι αισιόδοξος και ο ίδιος πιστεύει πως μέσω των συγκεντρώσεων και των δράσεων "πήραν πίσω" τους υποστηρικτές του κόμματος που δήλωναν αρχικά την αντίδραση τους προς την υποψηφιότητα του.
Και έπειτα γελάνε. Γιατί τα στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά πως η αδιαφορία που επέδειξε το κόμμα τόσα χρόνια προς τους ψηφοφόρους του θα γυρίσει μπούμεραγκ. Και θα έχει το όνομα Νίκος Χριστοδουλίδης. 

Η πραγματική μάχη θα δοθεί, αναφέρουν, "μόλις ο Χριστοδουλίδης ανακοινώσει επίσημα την δική του υποψηφιότητα. Μη ξεχνάμε πως και αυτος Συναγερμικός είναι. Και εκεί θα μετρήσουμε τα κουκιά μας"

Τονίζουν δε, πως ο "Αβέρωφ ο εκλεκτός" άργησε πάρα πολύ να αναλογιστεί τις κοινωνικές συνέπειες που επέβαλαν οι πολιτικές που τόσο καιρό υποστήριζε, στην Κοινωνία. Σκάνδαλα, χρυσά διαβατήρια, εξαθλίωση, Συλλούρης, this is Cyprus και άλλα τόσα. Το  συναγερμικό καράβι άργησε να θυμηθεί τους ψηφοφόρους του, καταλήγουν με πόνο.

Και στο χωριό μου λένε "καράβι που αργεί… σκατά είναι φορτωμένο". Ας αναλογιστεί όμως ο κάθε πολιτικάντης τις δικές του ευθύνες απέναντι σε μια κοινωνία που ζητάει κάθαρση. 

Κάθαρση απο τον κάθε λογής καραγκιοζάκο που "κάμνει ριάλια πας τες ράσιες μας" και μετά, ζητάει τη ψήφο μας.