Νέος Υπουργός Εργασίας, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κυριάκος Κούσιος

Νέος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, διορίζεται, επίσημα, στις 27 Ιουνίου, ο πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Εκτός απο τον Κυριάκο Κούσιο, ανακατάταξη έγινε και για τον Πέτρο Δημητρίου, σημερινό δ/ντη του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος διορίζεται Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, καθώς και για τον Παντελή Παντελίδη, σημερινό επικεφαλή της Γραμματείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα Δ/ντή του γραφείου του ΠτΔ.

Ποιος είναι ο Κυριάκος Κούσιος:

Ο Κυριάκος Κούσιος γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1952. Είναι παντρεμένος με με την Μαρία Λουκά Χαβιαρά με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, την Κλειώ, τον Λουκά και την Έλενα και έχει πέντε εγγόνια.

Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 1975. Δύο χρόνια αργότερα, από το 1975, ξεκίνησε να ασκεί το δικηγορικό επάγγελμα και συνέχισε για περισσότερο από 40 χρόνια. Ήταν ο ανώτερος συνέταιρος στην δικηγορική εταιρεία Κούσιος, Κορφιώτης, Παπαχαραλάμπους Δ.Ε.Π.Ε, μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τώρα είναι είναι Ανώτερος Συνεταίρος στο Δικηγορικό Γραφείο.

Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων:

  • Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
  • Αντιπρόεδρος του ΔΣ της Ελληνικής Τράπεζας,
  • Αντιδήμαρχος Στροβόλου και
  • Πρόεδρος της Ανόρθωσης