Παίρνει θέση η Αστυνομία για τις καταγγελίες ξυλοδαρμού τουρίστα στην Αγία Νάπα

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail, το οποίο εμπλέκει την Αστυνομία

Αίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της Βρετανικής Daily Mail, το οποίο εμπλέκει την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε υπόθεση ξυλοδαρμού Βρετανού τουρίστα στην Αγία Νάπα.

Την καταγγελία στο βρετανικό μέσο έκανε ο ίδιος ο τουρίστας, εν ονόματι Τζόναθαν Καν, επισυνάπτονας και φωτογραφίες από τον καταγγελλόμενο ξυλοδαρμό του.

Ο 34χρονος Καν, ισχυρίζεται μάλιστα ότι έπεσε θύμα εκφοβισμού αλλά και χλευασμού για την καταγωγή του, μιας και έχει ρίζες από το Χονγκ Κόνγκ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, μέλη της Αστυνομίας τον κατηγορούσαν ότι « εσείς οι Κινέζοι φέρατε τον κορωνοϊό».

Ο Βρετανός τουρίστας, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, έφτασε στην Κύπρο για διακοπές τον Σεπτέμβριο του 2021, και είχε προσαχθεί σε Αστυνομικό Τμήμα για το αδίκημα της μέθης.

Καταγγέλλει την Αστυνομία Κύπρου ότι του έδεσαν τα χέρια με νάιλον καλώδιο, τον άφησαν στο κρατητήριο χωρίς νερό και φαγητό, ενώ μάλιστα τον έδειραν.

Ενώ τον ανάγκασαν να παραδεχτεί τα αδικήματα ενώπιον Δικαστηρίου.

Στο δημοσίευμα της Daily Mail απαντά με ανακοίνωση η Αστυνομία, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του παραπονούμενου.

Αναφέρει ότι ο Βρετανός τουρίστας 

Στις 13/9/21 συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην Αγία Νάπα από μέλος του ΟΠΕ για αδικήματα μέθης, ανησυχίας, απειλής, δημόσιας εξύβρισης, διασάλευσης της ειρήνης, και επειδή δεν έφερε προστατευτική μάσκα σε δημόσιο χώρο, σύμφωνα με τα σχετικά διατάγματα για τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο, που ίσχυαν τότε. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία

Την  ίδια μέρα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, το οποίο τον καταδίκασε και του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο ύψους 420 ευρώ (350 ευρώ για τα αδικήματα που διέπραξε, καθώς και 70 ευρώ για τη μη χρήση της μάσκας). 

Ξεκαθαρίζει παράλληλα πως, «το εν λόγω πρόσωπο προέβηκε σε καταγγελία στην ΑΑΔΙΠΑ και η υπόθεση διερευνάται».