Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας: Με σειρά εκδηλώσεων από τον Αντιαινιμικό Σύνδεσμο

Με σειρά εκδηλώσεων, με φωταγωγήσεις κτηρίων, πορείες μοτοσικλετιστών και καμπάνια ευαισθητοποίησης για τη νόσο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας στις 8 Μαΐου, ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου, στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας είναι η αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων με θαλασσαιμία και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι και η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας, μας βρίσκει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σε συνθήκες πανδημίας. «Όλο αυτό το διάστημα, ανάμεσα στην οικογένεια των ατόμων με Θαλασσαιμία, επικράτησε μια φυσιολογική ανασφάλεια σε σχέση με τη μετάδοση του ιού ανάμεσα στην κοινότητα και το προσωπικό των Κέντρων Θαλασσαιμίας, την προστασία τους και τις πιθανές επιπλοκές από την έκθεση στον ιό αλλά και την επάρκεια αίματος. Φέτος, ελπίζουμε ότι θα γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας στον δρόμο της επιστροφής μας στην κανονικότητα», προστίθεται.

Με αφορμή την φετινή Ημέρα Θαλασσαιμίας, ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος οργανώνει σειρά εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν τη φωταγώγηση του Προεδρικού Μεγάρου, του Υπουργείου Υγείας και σημαντικών κτηρίων και μνημείων σε όλες τις πόλεις με σκοπό να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε σχέση με την Θαλασσαιμία και την αιμοδοσία. Παράλληλα σε όλες τις πόλεις διοργανώνονται πορείες με μοτοσικλετιστές, οι οποίοι θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη νόσο.

Ο Παγκύπριος Αντιαναιμικός Σύνδεσμος, επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους επαγγελματίες υγείας των Κέντρων Θαλασσαιμίας, το  προσωπικό του Κέντρου και των Τραπεζών Αίματος αλλά και όλους τους αιμοδότες οι οποίοι, με την προσφορά τους, δίνουν το δικαίωμα σε όλα τα άτομα με θαλασσαιμία να συνεχίσουν να ζουν μια φυσιολογική ζωή.