Παράνομη εργοδότηση στην Αγία Νάπα – Προσπάθεια εντοπισμού του Ελληνοκύπριου εργοδότη

Ακόμα δύο υποθέσεις παράνομης εργοδότησης και παράνομης απασχόλησης προέκυψαν κατά τη διάρκεια ελέγχων σε υποστατικά στην Αγία Νάπα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μπυραρία στην Αγία Νάπα, γύρω στις 0020 της 25/7/22, μέλη του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αμμοχώστου, εντόπισαν άντρα ηλικίας 24 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, αιτητής πολιτικού ασύλου , να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα και συγκεκριμένα χωρίς να κατέχει συμβόλαιο απασχόλησης σφραγισμένο από το Τμήμα Εργασίας.

Ο 24χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αποδεσμεύτηκε.

Από τις εξετάσεις που έγιναν ο 24χρονος κατονόμασε συγκεκριμένο Ελληνοκύπριο ως εργοδότη του και γίνονται ενέργειες προς εντοπισμό του. Εναντίον του θα διερευνηθεί υπόθεση για παράνομη εργοδότηση του 24 χρόνου.

Σε άλλο υποστατικό και συγκεκριμένα σε πιτσαρία στην Αγία Νάπα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που έγινε από μέλη του ΟΠΕ Αμμοχώστου, δέκα λεπτά μετά τα μεσάνυκτα της 25/7/22, εντοπίστηκε άντρας ηλικίας 22 ετών, αιτητής πολιτικού ασύλου , να εργάζεται στο υποστατικό παράνομα και συγκεκριμένα χωρίς να κατέχει συμβόλαιο απασχόλησης σφραγισμένο από το Τμήμα Εργασίας.

Ο 22χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και στην συνέχεια οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας, όπου αφού ανακρίθηκε κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και αποδεσμεύτηκε.

Ως εργοδότη του ο 22χρονος υπέδειξε Ελληνοκύπριο άντρας ηλικίας 50 ετών, ο οποίος αφού κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης του νεαρού.

Τις δύο υποθέσεις διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αγίας Νάπας.