Παραδέχθηκαν οι τρεις από τους έξι ότι δούλευαν παράνομα σε εργοστάσιο στην Αθηένου

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκαν σήμερα τα έξι άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, που εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου, να εργάζονται παράνομα σε εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Αθηένου και εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες που αφορούν παράνομη εργοδότηση, απασχόληση και παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι τρεις άνδρες παραδέχθηκαν ενοχή στις κατηγορίες, ενώ οι τρεις γυναίκες δήλωσαν μη παραδοχή.

Το Δικαστήριο όρισε την Τετάρτη 22 Ιουνίου ως ημερομηνία για ανάγνωση γεγονότων και επιβολή ποινής για τους τρεις άνδρες και προγραμματισμό για έναρξη ακροαματικής διαδικασίας για τις τρεις γυναίκες.

Μέχρι τότε το Δικαστήριο διέταξε όπως τα έξι πρόσωπα παραμείνουν υπό κράτηση.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης του κλιμακίου Λάρνακας, του ΤΑΕ και ΟΠΕ Λάρνακας καθώς και επιθεωρητές του Υπουργείου Εργασίας, διενήργησαν το πρωί της Πέμπτης 16 Ιουνίου συντονισμένη επιχείρηση όπου, σε συγκεκριμένο εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή Λάρνακας, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα έξι πρόσωπα από τρίτη χώρα.

Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι τα έξι πρόσωπα διαμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ενώ ο εργοδότης τους κλήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αθηένου, όπου έδωσε διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Αθηένου.

Πηγή: ΚΥΠΕ