Παραδίδουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια οι κρατούμενοι και οι οικογένειες τους – Που είναι η Χαραλαμπίδου και η Πρόεδρος της Βουλής; αναρωτιόνται

Πυρά κατά της Κυβέρνησης και των θεσμών που υπάγονται, εξαπολύουν με επιστολή τους οι κρατούμενοι μέσω του συνδέσμου τους, οι οποίοι στον απόηχο των εξελίξεων μετά τις καταγγελίες της Αριστοτέλους, μιλούν για μεθοδεύσεις και στημένες υποθέσεις, ενώ σε πρώτο βήμα αποφάσισαν όπως παραδώσουν και τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν, «σαν φυλακισμένοι μετά τα τελευταία γεγονότα στις φυλακές θέλουμε να τοποθετηθούμε ότι είναι κρίμα και αδικία προς τη διεύθυνση των φυλακών που για 8 χρόνια άλλαξε τις φυλακές, μείωσε σε μεγάλο ποσοστό τα άτομα που αποφυλακίζονται να ξαναδιαπράξουν έγκλημα. Μας έδωσε το δικαίωμα της μάθησης και της επαναπροσέγγισης μας στη ζωή. Οι στατιστικές και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι πολύ εύκολο να τα δουν οι αρμόδιοι.  

Όπως διερωτώνται οι κρατούμενοι, «φταίει η διεύθυνση μας αν ο κύριος Κατσουνωτός με πρακτικές διαφθοράς και αλητείας έστηνε τις υποθέσεις; Επειδή είχε το θάρρος και τη βούληση να βγει μπροστά και να καταγγείλει αυτό το σάπιο μέσα στην αστυνομία δέχεται με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο την εξόντωση της και τη διαπόμπευσή της. Θα βρείτε και αδικήματα από πάνω απ’ όλα εναντίον της. Εσείς κύριοι δεν ψηφίσετε νόμους και επιτροπές για τη διαφθορά δεν τα διαφημίζατε τα νομοσχέδια σας δεν λέγατε στους δημόσιους υπαλλήλους ότι θα έχουν προστασία για να βγουν μπροστά; Εδώ γιατί δεν έγινε τίποτα και μάλιστα γίνεται και το πιο ακραίο εξόντωση και πόλεμος και φάγωμα της διευθύντριας μας και της υποδιευθύντριας μας».

Μάλιστα, οι κρατούμενοι θέτουν και άλλα ερωτήματα όπως, «που είναι ο Πρόεδρος μας που ερχόταν στις γιορτές και εκδηλώσεις μας να τοποθετηθεί; Που είναι η κυρία Ειρήνη Χαραλαμπίδου η πρωτοστάτης της διαφθοράς; Που είναι η Πρόεδρος της Βουλής που είχε γνώση της καλής δουλειάς που γίνεται στις φυλακές;»

Καταλήγοντας, οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι, «όλοι γνωρίζουν και υμνούν το έργο τους της διεύθυνσής μας. Τώρα όμως και εμείς ως ένδειξη σεβασμό στις κυρίες Άννα Αριστοτέλους και Αθηνάς Δημητρίου, θέλουμε να στείλουμε κάποια μηνύματα και πράξεις συμπαράστασης ως ένδειξης σεβασμού προς το πρόσωπό τους. Σαν πρώτο βήμα ανακοινώνουμε ότι εμείς όλοι και οι οικογένειές μας δεν θα ασκήσουμε το δικαίωμα ψήφου και θα παραδώσουμε τα εκλογικά μας βιβλιάρια. Επιφυλασσώμεθα για τις επόμενες ενέργειές μας».