ΠΑΦΟΣ: Ετοιμάζονται για απεργιακά μέτρα οι οδηγοί λεωφορείων – Για ακόμα μια φορά, απλήρωτοι.

Καζάνι που βράζει είναι η κατάσταση στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου (ΟΣΥΠΑ), αφού η εταιρεία ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι δεν μπορεί να καταβάλει το μισθό Απριλίου.

Φαίνεται ότι για ακόμη μια φορά χρησιμοποιούνται οι εργαζόμενοι ως μοχλός πίεσης για επίλυση διαφορών μεταξύ της εταιρείας και του κράτους. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές, ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου αναφορικά με τη νέα σύμβαση στις μεταφορές, η οποία αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη Μαΐου.

Απευθυνόμενες οι συντεχνίες της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ και της ΣΕΚ προς τα αρμόδια υπουργεία και την εταιρεία, διαμήνυσαν πως έχουν επιδείξει ανοχή αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την ερχόμενη Δευτέρα 2/05/22 έχει καθοριστεί συνάντηση μεταξύ της εταιρείας ΟΣΥΠΑ και του Υπουργείου Μεταφορών σε μια νέα προσπάθεια επίλυσης των διαφορών που έχουν.

Οι εργαζόμενοι και οι συντεχνίες αναμένουν πως θα υπάρξει θετική εξέλιξη στο θέμα των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή από την άμεση λήψη μέτρων, χωρίς άλλη προειδοποίηση.