ΠΑΦΟΣ: Πέραν των 3 χιλιάδων φορτηγών, απομάκρυναν αδρανή υλικά, τα τελευταία χρόνια

Ο Δήμος Πάφου συνεχίζει και εντείνει την προσπάθειά του για μια καθαρή και ευπρεπή πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, περισσότερα από 3.000 φορτηγά απομάκρυναν μέχρι σήμερα τόνους χωμάτων, μπάζων και άλλων ευτελών αντικειμένων από ανοικτούς χώρους σε όλες τις συνοικίες της Πάφου.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι του Δήμου, τα τελευταία χρόνια έχουν ήδη απομακρυνθεί από τη δημαρχούμενη περιοχή πέραν των 3.000 φορτηγών με αδρανή υλικά, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την πάταξη των παρανομιών, με τις κατεδαφίσεις παράνομων υποστατικών και την αποκατάσταση του ευπρεπισμού της πόλης. 

Υπό το φως της νέας αυτής προσπάθειας, της μεγαλύτερης και εκτενέστερης που πραγματοποιείται εντός της δημαρχούμενης περιοχής, ο Δήμος Πάφου εκφράζει για ακόμη μια φορά την αποφασιστικότητά του για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης, με την επιβολή αυστηρών εξώδικων προστίμων σε όσους παρανομούν. Επισημαίνεται ότι πέραν των εξωδίκων ύψους 85 ευρώ, ο Δήμος Πάφου κατόπιν εξουσιοδότησης του υπουργού Γεωργίας, μπορεί να εκδίδει και πρόστιμα που κυμαίνονται από 200 μέχρι 2.000 ευρώ ανά περίπτωση.   

Ταυτόχρονα, ο Δήμος Πάφου καλεί για πολλοστή φορά το κοινό να αξιοποιεί το Πράσινο Σημείο, που βρίσκεται στη συνοικία Μουττάλου, προκειμένου να εναποθέτει εκεί άχρηστα αντικείμενα και υλικά όπως αλουμίνιο, γυαλί, έπιπλα, θερμόμετρα, λαμπτήρες, μεταλλικά αντικείμενα, μπαταρίες, ξύλο, παιγνίδια, ογκώδη πλαστικά, πράσινα-κλαδέματα, στρώματα, υλικά καθαρισμού υφάσματα, φάρμακα, χαλιά, χαρτί, χαρτόνια, χρώματα και  D.I.Y.

«Ο Δήμος Πάφου πράττει το καθήκον του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Είναι όμως και στο χέρι του πολίτη να αναλάβει το δικό του μερίδιο ευθύνης και να δώσει την ανάλογη συνέχεια, διατηρώντας την πόλη καθαρή, λειτουργική και ευπρεπή»