Άφησαν μαθήτρια μόνη της σε παγκάκι λόγω rapid test – Δανείστηκε λεφτά απο τους αστυνομικούς για να κάνει το rapid test στο παιδί της – Περιστατικό σε σχολείο, στη Λάρνακα

Ένα νέο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, σε δημοτικό σχολείο της Λάρνακας όπου η διευθύντρια άφησε μαθήτρια μόνη της σε παγκάκι “για να μην κολλήσουν τα άλλα παιδιά” επειδή δεν είχε rapid test.

Να σημειώσουμε ότι, η μαθήτρια φοραγε τη μάσκα της κανονικά. Στο χώρο μόλις κατέφτασε και αστυνομία.

Δημοσιογράφος του NewsfeedCy μίλησε με τη μητέρα είναι οποία έχει προβλήματα υγείας και αυτή τη στιγή είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως αναφέρει η ίδια, το Σάββατο της στάληκε μύνημα απο σχολείο όπου την ενημέρωσαν πως όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές πρέπει να παρουσιάσουν το αρνητικό rapid test και πως εξαιρούνται τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάρρωση. Η ίδια θεώρησε πως αφού η 7χρονη κόρη της έχει πρόβλημα, σύμφωνα με τον παιδίατρο, με τις κόγχες της μύτης η οποία σπάει πολύ εύκολα με αποτέλεσμα την αιμορραγία, δεν έκανε το rapid test.

Το πρωί σήμερα, πήγε τη μικρή στο σχολείο ο πατέρας της όπου και την δέχτηκαν χωρίς rapid test. Μετά απο λίγο όμως, και ενώ η μικρή φόραγε τη μάσκα της κανονικά, πήραν τηλέφωνο την μητέρα την οποία και ειδοποίησαν να πάρει το μωρό απο το σχολείο γιατί δεν έχει rapid test.

Η μητέρα τότε έτρεξε να πάρει το μωρό απο το σχολείο όπου με έκπληξη της την είδε να κάθεται μόνη της σε ένα παγκάκι “λες και έχει λέρα” όπως λέει η ίδια. “Ούτε καν μέσα σε μια αίθουσα δεν την έβαλαν”.

Αμέσως η διευθύντρια κάλεσε αστυνομία όπου, η μητέρα τους ενημερωσε πως η οικογένεια είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση και δεν έχει λεφτά να κάνει το απαραίτητο test. Προς τιμή τους, οι δύο αστυνομικοί που βρίσκονταν στο χώρο, έδωσαν χρήματα στη μητέρα για να κάνει στο παιδί της rapid test.

Η ίδια η μητέρα καταγγέλει την απαίσια, όπως λέει, συμπεριφορά της διευθύντριας και των δασκάλων, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο μάλιστα να πουν στην 7χρονη μαθήτρια να “φάει τις μύξες της και να μην κατεβάζει τη μάσκα”

Τελικά, αφού η μητέρα πήρε το παιδί και έκανε rapid test επέστρεψε στο σχολείο. Όπως ανάφερε η ίδια η μητέρα στο δημοσιογράφο του NewsfeedCy το αίτημα της είναι να γίνονται τα rapid test στα παιδιά μέσω του σάλιου και όχι όπως το διενεργεί το σχολείο τώρα. “Έχει φοβερό θέμα υγείας με τη μύτη της που αιμορραγεί συνέχεια”.