Πικετοφορία έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο για την επέτειο της τουρκικής εισβολής(ΒΙΝΤΕΟ)

Πικετοφορία υπέρ της Αμμοχώστου και της κατεχόμενης Κύπρου και ενάντια στη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή πραγματοποίησε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Αμμοχώστου Μεγάλης Βρετανίας, με τη συμμετοχή και υποστήριξη της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας ΗΒ.

Αφορμή για τη συγκέντρωση στάθηκε η σημερινή τραγική επέτειος των 48 ετών από την τουρκική εισβολή.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου Δρ Βασίλης Μαύρου μετέφερε με τις δηλώσεις του την «οργή και αγανάκτηση» του Συνδέσμου για τις ενέργειες του Προέδρου Ερντογάν αναφορικά με την πόλη της Αμμοχώστου, αντί να την παραδώσει στους νόμιμους κατοίκους της στο πλαίσιο των προτεινόμενων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Καταδίκασε αυτές τις ενέργειες καθώς «δεν συνάδουν με τις πρόνοιες του ΣΑ του ΟΗΕ, της ΕΕ και άλλων οργανισμών και δημιουργούν αντιπαράθεση και ένταση στις σχέσεις των δύο κοινοτήτων». 

Κατά τον Δρ Μαύρου, η πικετοφορία ήταν και μία μορφή διαμαρτυρίας κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την αθέτηση υποχρεώσεων της έναντι της Κύπρου ως μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις.

«Για εμάς η 19 του Ιούλη είναι η μέρα που επιτάσσει απότιση φόρου τιμής στους θαρραλέους υπερασπιστές των Θερμοπυλών του γένους. 48 χρόνια μετά την εισβολή και η σκέψη μας είναι στραμμένη  στα αμούστακα παιδιά της πόλης του Ευαγόρα, της Αμμοχώστου, που όρθωσαν το ανάστημά τους», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αμμοχώστου ΜΒ.

(ΚΥΠΕ/ΘΓ/ΑΓΚ)