Ποίηση και μουσική του ισπανικού κόσμου από τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη στην Πάφο

Η σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη και ο κιθαρίστας Σωκράτης Λεπτός, παρουσίασαν το βράδυ της Παρασκευής στον κήπο του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, μια ξεχωριστή βραδιά ισπανικής μουσική και ποίησης, με τίτλο ‘Έρωτας, Τέχνη και Θάνατος’.

Το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, εξερευνά με ποιητική διάθεση αυτά τα τρία στοιχεία και τις διάφορες πτυχές τους, μέσα από τη ζωή και την κουλτούρα του Ιβηρικού κόσμου. Ανάμεσα στις εύηχους και συχνά αινιγματικούς στίχους στα έργα των Manuel De Falla, Villa Lobos, F.G. Lorca, διαφαίνονται το βάθος, η πολυμορφία και η αδιαιρετότητα “του Έρωτα, της Τέχνης και του Θανάτου”.

Όπως σημειώνεται, ο ποιητής Φεντερίκο Γκαρσία Λόρκα, αναφέρει ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να ακούει μόνο το κάλεσμα που αναδύεται μέσα από τρεις δυνατές φωνές: τη φωνή του Έρωτα, της Τέχνης και του Θανάτου. Οι τρεις αυτές φωνές συνιστούν κομβικό σημείο μεταξύ του ποιητικού, του θεατρικού, του ερευνητικού αλλά και του μουσικού έργου της εξαιρετικής αυτής προσωπικότητας του 20ου αιώνα. Ταυτόχρονα εκφράζει συνοπτικά το πολιτισμικό και καλλιτεχνικό ποιόν της αρχέγονης ισπανικής κουλτούρας στην οποία ανήκε και στην εξύμνηση της οποίας αφιέρωσε το έργο του.