Ποινές φυλάκισης σε τρεις νεαρούς για επίθεση σε γήπεδα futsal, κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου

Ποινές φυλάκισης 24, 21 και 23 μηνών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείου Λεμεσού σε βάρος τριών νεαρών μετά από ακροαματική διαδικασία, στις κατηγορίες της ληστείας, πρόσκληση βαριάς σωματικής βλάβης και επίθεσης.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, τα μέλη της δύναμης είχαν κληθεί να μεταβούν σε γήπεδα futsal του Αγίου Αθανασίου μετά από πληροφορία ότι περίπου 20 άτομα έπαιζαν ποδόσφαιρο σε γήπεδο, κατά παράβαση του περί λοιμοκάθαρσης νόμου.

Κατά την άφιξη των μελών της Δύναμης, κάποια άτομα εξ αυτών εγκατέλειψαν το χώρο, ενώ περίπου δέκα πρόσωπα άρχισαν να εξυβρίζουν τους αστυνομικούς. Σε κάποια στιγμή, ένας εξ αυτών επιτέθηκε σε γυναίκα λοχία της Αστυνομίας και αφού την κτύπησε, της άρπαξε το κινητό της τηλέφωνο. Στη συνέχεια γύρω στα πέντε νεαρά άτομα επιτέθηκαν και κτύπησαν τους δυο αστυνομικούς και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν αρχικά τέσσερα πρόσωπα ενώ οι τρεις οδηγήθηκαν σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου, ωστόσο δεν παραδέχθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Μετά από ακροαματική διαδικασία ενώπιον του κακουργιοδικείου Λεμεσού, το Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης 24, 21 και 23 μηνών στους τρεις νεαρούς κατηγορούμενους.