Ποινή φυλάκισης για παράνομη εργοδότηση και επαναπατρισμό των παρανόμων στη χώρα τους

Ποινές φυλάκισης με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο, επιβλήθηκαν σε τρία πρόσωπα, τα οποία κρίθηκαν ένοχα σε υπόθεση που αφορούσε τα αδικήματα της παράνομης εργοδότησης, παράνομης απασχόλησης και παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού επέβαλε, την Τρίτη,  σε γυναίκα ηλικίας 70 ετών, ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών μηνών, καθώς και χρηματικό πρόστιμο ύψους 800 ευρώ, για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, που διέπραξαν δύο πρόσωπα, άντρες ηλικίας 40 και 25 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, το επαρχιακό δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης διάρκειας 30 ημερών.

Το δικαστήριο διέταξε την αναστολή των ποινών φυλάκισης για περίοδο τριών χρόνων.

Σύμφωνα με τα υπό εκδίκαση στοιχεία που παρουσίασε η κατηγορούσα Αρχή, στις 14 Ιουνίου, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, εντόπισαν τον 40χρονο και τον 25χρονο να εργάζονται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, στην κουζίνα εστιατορίου, σε κτήμα στην επαρχία Λεμεσού.

Όπως διαπιστώθηκε από τα μέλη της ΥΑΜ, εργοδότης ήταν η 70χρονη και οι δύο ύποπτοι διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η προσωρινή άδεια παραμονής τους στη Δημοκρατία είχε λήξει τον Μάιο του 2021 για τον 42χρονο και τον Ιούνιο του 2021 για τον 25χρονο.

Με την ολοκλήρωση των εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο αφού έκρινε τους τρεις κατηγορούμενους ένοχους για τη διάπραξη των αδικημάτων, επέβαλε σε αυτούς τις ποινές φυλάκισης, με τριετή αναστολή.

Οι δυο άνδρες παραμένουν σε χώρο κράτησης, με σκοπό τον επαναπατρισμό τους, βάσει σχετικών διαταγμάτων.