ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΓΙΑ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΠΕΙΛΕΣ, ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΚΑΙ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ποιος θα φανταζόταν ότι η εισβολή της κάμερας σε κάθε πτυχή της ζωής μας -δημόσιας και ιδιωτικής- θα είχε ενίοτε τόσο απίστευτα αποτελέσματα. Εκεί που φοβόμασταν ότι απρόσωποι, κρυμμένοι πράκτορες της δημόσιας τάξης θα παρακολουθούσαν την κάθε μας κίνηση, σαν να ζούσαμε στο θρυλικό «1984» του Τζορτζ Οργουελ, γίναμε μάρτυρες του αντιθέτου: όργανα της τάξεως και μάλιστα αστυνομικοί διευθυντές να αποκαλύπτονται και να γίνονται ρεζίλι στα μάτια ανυποψίαστων πολιτών, την ώρα που θα έπρεπε να “δίνουν το καλό παράδειγμα”

Και αναφερόμαστε στην νέα καταγγελία που έφτασε στα γραφεία του NewsfeedCy που αν ευσταθεί, η ίδια η Αστυνομία οφείλει να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και όχι μόνο, αφού, αυτή αφορά σε ένα απίστευτο περιστατικό εκφοβιστικής συμπεριφοράς και ξυλοδαρμού απο τον ίδιο τον Αστυνομικό Διευθυντή της Λεμεσού, Νίκο Νίκου.

Συγκεκριμένα, ο καταγγέλων, βρισκόταν στο γραφείο ταξί, όπου και εργάζεται, όταν αμάξι πάρκαρε μπροστά (στη θέση των ταξί) με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση εισόδου στην πολυκατοικία καθώς και την παρεμπόδιση εισόδου στο παραδίπλα φαρμακείου, στο οποίο εκείνη την ώρα, διενεργούνταν rapid test.

Όταν ο καταγγέλων, είδε τι γινόταν, βγήκε έξω και είπε χαρακτηριστικά στον οδηγό του εν λόγω αμάξιου “ρε κουμπάρε τι κάμνεις;” Αμέσως ο οδηγός του αμαξιού, ξεκίνησε μια άνευ προηγουμένως επίθεσης, φωναζοντας μάλιστα: “ξέρεις ποιος είναι εγώ;”. Ο καταγγέλων, την ίδια στιγμή παρατήρησε ότι ο οδηγός φορούσε στολή αστυνομικού και του απάντησε “πως η στολή δεν σου δίνει κανένα δικαίωμα να φωνάζεις και να βρίζεις”.

Τότε, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ανθρώπων που περίμεναν στην ουρά για το rapid test, ο ένστολος οδηγός προσπάθησε να ορμήξει στον καταγγέλων, όπου και μπήκαν στη μέση παρευρισκόμενοι με σκοπό να σταματήσει ο καυγάς! Αρκετοί ήταν μάλιστα αυτοί, που φώναζαν στον ένστολο οδηγό που δεν είχε κανένα δικαίωμα να συμπεριφέρεται σαν “15χρονο που γυρέφκεται για καφκά” Κάποιοι μάλισταν αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ένστολου οδηγού, τον ίδιο τον Αστυνομικό διευθυντή Λεμεσού, Νίκο Νίκου και αποδοκίμασαν την πράξη αυτή!

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του καταγγέλων, αφού ο Αστυνομικός διευθυντής Λεμεσού, είδε ότι έφυγαν οι παρευρισκόμενοι, έκανε το rapid test του και επιτέθηκε πάλι στον καταγγέλων, ξεκινώντας να τον προκαλεί για καυγά λέγοντας μάλιστα “Αν έχεις τα α… ξαναπέ μου ΡΕ” και συνέχισε λέγοντας “εμένα εν θα μου φωνάζεις ΡΕ”.

Σοκαρισμένος ο καταγγέλων απο την αλαζονική συμπεριφορά του Αστυνομικού διευθυντή Λεμεσού, κάλεσε αμέσως την Κεντρική Αστυνομία Λευκωσίας, ζητώντας να τον συνδέσουν με τη Λεμεσό και ενημερώνοντας τους πως ένας αστυνομικός του κάνει επίθεση. Δεν πρόλαβε μάλιστα να κλείσει το τηλέφωνο και ο αστυνομικός διευθυντής κάλεσε την αστυνομία Λεμεσού όπου εντός 5 λεπτών, βρέθηκαν 3 περιπολικά στο σημείο και συνέλαβαν τον καταγγέλωντα!

Το αξιωσημείωτο, όπως κατήγγειλε ίδιος, ήταν πως ενώ του πέρναγαν τις χειροπέδες, τους τόνισε πως είναι εγχειρισμένος στα χέρια και στα πόδια και αν γίνεται να μην του βάλουν χειροπέδες στο εγχειρισμένο χέρι. Η έκληση του βέβαια δεν εισακούστηκε αφού ο Αστυνομικός Διευθυντής έδινε οδηγίες να του περάσουν πιο σφικτά τις χειροπέδες καθώς και τον εξύβριζε ενώ τον οδηγούσαν στο περιπολικό.

Μάλιστα, ψιθυριστά, όπως καταγγέλει ο ίδιος, του ανάφερε πως “τζαμέ που εν να σε έβρω μετά εν να σε γ..” και πως “έπρεπε να ήταν άλλοι τζιαιροί τζιαι ήταν να σε σκότωνα” με τον ίδιο τον καταγγέλων να του απαντά πως “ευτυχώς είσαι εσύ τιζια θυμίζεις μας τζίνες τις εποχές” κάτι που εξόργισε τον Αστυνομικό διευθυντή.

“Πονείς τη μέση σου μαγκούη μου”;

Ο Γολγοθάς όμως του συμπολίτη μας, συνεχίστηκε και στο ΤΑΕ Λεμεσού όπου, ο ίδιος ο Αστυνομικός διευθυντής, σύμφωνα πάντα με τον καταγγέλων, πήγε κοντά του και του είπε χαρακτηριστικά “Πονείς τη μέση σου μαγκούη μου;” και τον χτύπησε δύο φορές στον φρεσκο εγχειρισμένο σπόνδυλο του! Για καλή του τύχη, όπως αναφέρει ο ίδιος, μπήκε στη μέση ο οδηγός του περιπολικού και τον σταμάτησε.

Στο ΤΑΕ, όπως συνεχίζει και ενώ ζήτησε να μιλήσει με δικηγόρο η αστυνομία δεν το επέτρεψε, λέγοντας του μάλιστα “συμβουλευτικά”, “να μην κάνει τίποτα γιατί ο αστυνομικός διευθυντής, εν τατσίζης!”

Το μόνο τηλεφώνημα που του επέτρεψαν να κάνει, ήταν στη γυναίκα του, και αυτό για να του πάει το safe pass στον αστυνομικό σταθμό και μάλιστα όταν είπε της γυναίκας του να ειδοποιήσει τη δικηγόρο τους, οι αστυνομικοί του έκλεισαν το τηλέφωνο, ενημερώνοντας τον πως θα παραμείνει υπό κράτηση για το βράδυ.

Όταν ζήτησε να μάθει τις κατηγορίες του ανάφεραν πως “κρύψε να περάσουμε και όταν φύγει ο αστυνομικός διευθυντής θα σε αφήσουμε να φύγεις”!

Και όντως έτσι έγινε. Όταν έφυγε ο αστυνομικός διευθυντής, οι αστυνομικοί τον άφησαν ελεύθερο δίνοντας του μάλιστα το χαρτί με τις κατηγορίες που αφορούσαν σε οχλαγωγία, κάτι που εξόργησε τον καταγγέλων, αφού “είναι προφανές” όπως λέει, “πως ο αστυνομικός διευθυντής λέει ψέματα” και τον κατηγορεί μάλιστα για ψευδής κατηγορίες. Μάλιστα καταγγέλει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της κράτησης του, λόγω της επέμβασης που είχε κάνει στο σπόνδυλο, φούσκωσαν τα πόδια του με αποτέλεσμα να αδυνατεί να περπατήσει με αποτέλεσμα “να κωλοσύρνεται απο τοίχο σε τοίχο στην προσπάθεια του να παραμείνει όρθιος”. Για αυτό ζήταγε συνέχεια γιατρό και δικηγόρο αλλά έπαιρνε πάντα την απάντηση: “το γιατρό και το δικηγόρο θα τον ειδοποιήσουμε εμείς”

Και απο το ΤΑΕ Λεμεσού στο Νοσοκομείο

Βγαίνοντας απο το ΤΑΕ Λεμεσού, ο καταγγέλων, λόγω της θρόμβωσης που δημιουργήθηκε πήγε κατευθείαν στο νοσοκομείο όπου αφού και τον εξέτασαν οι επί καθήκοντι γιατροί, του συνέστησαν να καλέσει νευροχειρούργο λόγω και της πρόσφατης εγχείρησης που έκανε, στο σπόνδυλο.

Για καλή του τύχη, όπως αναφέρει στον δημοσιογράφο του NewsfeedCy ο ίδιος ο καταγγέλων, τόσο μέσα στο γραφείο ταξί, όσο και στην αστυνομία αλλά και στο φαρμακείο, υπήρχαν κάμερες που έχουν καταγράψει την άνευ λόγου επίθεσης του αστυνομικού διευθυντή προς ένα απλό πολίτη.

Το NewsfeedCy εξασφάλισε μέρος των video (απο το 6,46) τα οποία αυτή τη στιγμή έχουν μπει και στο φάκελο που ετοίμασε η δικηγόρος του, αφού το θέμα θα οδηγηθεί στα δικαστήρια. Είναι πάντως ντροπή για την αστυνομία, και ως NewsfeeCy καλούμε τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος γιατί, αν όντως ευσταθούν τα γεγονότα, η αλαζονική συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απλά αμαυρώνουν το καλό όνομα της Αστυνομίας. Γι’ αυτό, και για να μη βασιζόμαστε στις κάμερες των κινητών που έχουν οι απλοί πολίτες, καλό θα ήταν να κατεβάσουμε τις κάμερες από τους δρόμους και να τις επανατοποθετήσουμε σε κάθε αστυνομικό τμήμα, σε κάθε φυλακή.

Εως ότου σιγουρευτούμε ότι πρέπει να προστατεύουμε τα παιδιά μας από τους κακοποιούς και όχι από τους αστυνομικούς.