ΠΟΥΡΝΑΡΑ: Βιασμοί, εμπόριο ανθρώπων και διακίνηση ναρκωτικών

Η υπόθεση με την καταγγελία στη Βουλή, που αφορούσε σε αλλοδαπό μαθητή του Γυμνασίου Κοκκινοτριμιθιάς, ο οποίος είχε σκοπό να ανατινάξει το σχολείο, επανέφερε στη δημοσιότητα την “καυτή πατάτα” του μεταναστευτικού και τους λάθος Κρατικούς χειρισμούς, που απλά επιδεινώνουν την κατάσταση.

Σε επικοινωνία μάλιστα που είχε δημοσιογράφος του NewsfeedCy με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων, κο Πόλυ Πολυκάρπου, ο ίδιος μίλησε επικριτικά για τις πρακτικές της Κυβέρνησης.

Τόνισε δε πως “οι μαθητές του σχολείου της Κοκκινοτριμιθιάς δεν διαφέρουν απο κανένα άλλο έφηβο της ηλικίας τους” αλλά και πως “δεν θέλουμε με τίποτα να κατηγορήσουμε κανένα αλλοδαπό μαθητή του Γυμνασίου μας. Η συγκεκριμένη περίπτωση μαθητή ήταν μεμονωμένη και ο ίδιος ο μαθητής δεν φοιτεί πια στον Γυμνάσιο Κοκκινοτριμιθιάς”

Ο ίδος ο Πόλυς Πολυκάρπου, ανάφερε ότι στην περιοχή, σαφέστατα υπάρχει πρόβλημα αλλά η κυβέρνηση είναι απών. Η αστυνόμευση είναι ελλειπής και η κατάσταση που αφορά στο Κέντρο Υποδοχής Πουρνάρα έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο. “Οι κάτοικοι της Κοκκινοτριμιθάς βιώνουν μια δραματική κατάσταση και εξωθούνται να πάρουν το νόμο στα χέρια τους”

Ακόμα, έκανε λόγο για κλοπές, καταστροφή περιουσιών και εγκληματικότητα, η οποία έχει αυξηθεί κατακόρυφα όχι μόνο στην περιοχή, αλλά και σε όλη την Κύπρο.

Εν συνεχεία των λόγων του κου Πολυκάρπου, ο Κοινοτάρχης της Κοκκινοτριμιθιάς, Χριστάκης Μελετιές,έκανε λόγο ακόμη και για εμπόριο ναρκωτικών, ανθρώπων, κλοπές και βιασμούς:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αλλοδαποί – μετανάστες μαθητές διοχετεύονται σε σχολεία της Αγλαντζιάς, σε μια προσπάθεια να μην δημιουργηθεί “γκέτο” λόγω Πουρνάρα στην τόσο ευάλωτη περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς.